ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Συνέντευξη με τον κορυφαίο Έλληνα metal κιθαρίστα Gus G λίγο πριν τη συναυλία του στην Καστοριά

Το Rock Overdose και ο Ζήσης Πετκανάς είχαν τη χαρά και τη τιμή να έχουν μια εφ’ όλης της ύλης κουβέντα με τον guitar hero Gus G, ο οποίος με τη σεμνότητα που τον διακατέχει πάντα είπε πολλά και ενδιαφέροντα για την επικείμενη περιοδεία του στην Ελλάδα με τη προσωπική του μπάντα, για το μέλλον των Firewind, για τον Ozzy, για τον Mats Levén, για τους αγαπημένους του κιθαρίστες και πολλά πολλά άλλα που θα διαβάσετε παρακάτω.

Rock Overdose: Έχουμε μαζί μας τον Gus G. στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Γεια σου, Κώστα! Πώς είσαι αυτές τις μέρες;

Gus G: Γεια σου, Ζήση! Καλά είμαι, μια χαρά! Ξεκουράζομαι, εδώ οικογενειακά στις γιορτές και ετοιμαζόμαστε για μια περιοδεία πάλι. Ξεκινάμε την άλλη εβδομάδα με δύο one-off συναυλίες, μία στην Αγγλία, μία στην Ελβετία, και πάλι επιστροφή στις 12 Ιανουαρίου στην Θεσσαλονίκη, για να ξεκινήσουμε την ελληνική περιοδεία.

Rock Overdose: Όπου και παίζετε μαζί με Primal Fear, έτσι;

Gus G: Έχουμε δύο shows μαζί με Primal Fear, ένα Θεσσαλονίκη, ένα Αθήνα, κι εγώ θα συνεχίσω μετά μόνος μου στην υπόλοιπη Ελλάδα. Νομίζω, έχουμε σύνολο μέχρι στιγμής 10-12 shows… Δεν είμαι σίγουρος, κάπου εκεί είναι.

Rock Overdose: Στην ουσία δεν θα ‘σαι μόνος σου, όμως. Θα έχεις δίπλα σου δύο πολύ αξιόλογους ξένους  μουσικούς.

Gus G: Μπράβο, ναι! Η μπάντα είναι, δεν ξέρω αν μπορούμε να την πούμε all-star, αλλά είναι γνωστοί μουσικοί, βετεράνοι στον χώρο του μελωδικού heavy metal. Ο Dennis Ward, που άλλωστε κάναμε και το δίσκο μαζί, παίζει μπάσο και είναι και στα φωνητικά. Ο κόσμος θα τον ξέρει από τους Pink Cream 69, Unisonic και άλλες τέτοιες μπάντες, και καταξιωμένος παραγωγός… και στα τύμπανα θα έχουμε τον Felix Bohnke, ο οποίος είναι ο drummer των Edguy και των Avantasia.

Rock Overdose: Οπότε δεν το λες ένα απλό συγκρότημα…

Gus G: Σίγουρα, όχι! Όπως είπα, είναι και οι δυο τους καταξιωμένοι μουσικοί· έχουν παίξει σε πολύ μεγάλα stages, με μεγάλες μπάντες· έχουνε μεγαλύτερες καριέρες από την δική μου σε βάθος χρόνου. Οπότε, ναι, είναι μία special εκδοχή της solo μπάντας μου.

Rock Overdose: Σχετικά με το πρόγραμμα, τι κομμάτια θα ακούσουμε σε αυτή την περιοδεία; Θα είναι όλα από τον προσωπικό σου δίσκο; Θα παίξεις κάποιες διασκευές;

Gus G: Αυτό σκεφτόμαστε τώρα που φτιάχνουμε το setlist… Σίγουρα θα επικεντρωθούμε στο τελευταίο μου album, το “Fearless”, όπως και στις solo δουλειές μου γενικά, αλλά θέλουμε να έχουμε και κάποιες εκπλήξεις, έτσι κάνα δυο διασκευές. Συζητάμε τώρα τί μπορούμε να βάλουμε στο πρόγραμμα. Γιατί, να, πρέπει αναγκαστικά να βάλουμε και κάποια τραγούδια τα οποία να γνωρίζει ο κόσμος, για να συμμετέχει μαζί μας.

Rock Overdose: Για να τους ζεστάνετε κιόλας, και να είναι πιο κεφάτο το πρόγραμμα.

Gus G: Ναι! Ούτως ή άλλως θα παρουσιάσουμε τα solo κομμάτια μου. Απλά θέλουμε να παίξουμε και κάποια που να τα γνωρίζει ο κόσμος, για να υπάρχει ένα πιο ζεστό κλίμα.

Rock Overdose: Λοιπόν, πώς πήγε γενικότερα, ο τελευταίος σου προσωπικός δίσκος; Πραγματικά εμένα προσωπικά, μου άρεσε πάρα πολύ!

Gus G: Καλά πήγε! Είχε πολύ καλή ανταπόκριση. Είχε πολύ καλές κριτικές και από τον Τύπο και τους οπαδούς. Γενικά, ήταν η πρώτη φορά που μπήκε το album μου στα Γερμανικά  charts, κάτι το οποίο δεν περίμενα· άρα, είμαι και ευχαριστημένος από την νέα μου δισκογραφική εταιρία. Γενικά, καλή ήταν η ανταπόκριση, δεν μπορώ να πω… Ίσως τώρα, κοιτώντας πίσω, ίσως θα ‘πρεπε να είχα και περισσότερα instrumental κομμάτια μέσα, γιατί βλέπω ότι μάλλον αυτά περιμένει ο κόσμος από μένα.

Rock Overdose: Εντάξει, είναι μάλλον λογικό, γιατί σ’ έχουν στο μυαλό τους σαν κιθαρίστα. Σου λέει, ‘Περιμένουμε ν’ ακούσουμε λίγο παραπάνω κιθάρα’.

Gus G: Μάλλον ναι…

Rock Overdose: Όχι ότι τα κομμάτια ήταν άσχημα. Τα κομμάτια είναι πολύ ωραία, με τον Dennis Ward…

Gus G: Δεν είναι ότι τα κομμάτια αυτά που έχουν φωνή δεν έχουν και κιθάρα μέσα. Είναι γεμάτα στα solo και στα θέματα και τις μελωδίες· δηλαδή, έχει πολλή κιθάρα ο δίσκος. Δεν ξέρω… Ίσως θεωρώ, κατά τη γνώμη, ότι είναι και λίγο ταμπού αυτό: ότι τη σήμερον ημέρα, άμα είσαι κιθαρίστας και κάνεις έναν solo δίσκο, πρέπει να είναι ντε και καλά instrumental. Δεν ξέρω γιατί έχει επικρατήσει αυτό…

Εγώ, πάντως, όταν μεγάλωνα, οι κιθαρίστες που αγαπούσα πολύ και άκουγα, οι δίσκοι τους είχαν φωνή. Δηλαδή, θυμάμαι τα album του Malmsteen, Michael Schenker Group, John Norum, Oli Roth με τους Electric Sun, ποιόν άλλον… Δηλαδή, όλοι αυτοί οι κιθαρίστες – τέλος πάντων – είχανε πολύ καλούς τραγουδιστές μέσα και τραγούδια, εκεί επικεντρώνονταν. Οπότε, μάλλον μου βγήκε λίγο αυθόρμητα, ότι ίσως είναι κάτι το οποίο κουβαλάς στο πίσω μέρος του μυαλού σου χωρίς να το σκέφτεσαι όταν κάνεις μουσική. Μάλλον έχοντας αυτά τα album ως γνώμονα και ως επιρροές, όταν μεγάλωνα, κάπως έτσι μου βγήκε κι εμένα…

Rock Overdose: Ναι, πραγματικά βγήκε πολύ ωραία η δουλειά! Προσωπικά, εμένα μου άρεσε, σου λέω· δεν ξέρω για τους υπόλοιπους που λες. Σίγουρα χρειάζεται η φωνή μέσα. Τώρα, το να ακούς ένα album μόνο  instrumental, δεν ξέρω, είναι κάπως…

Gus G: Είναι λίγο κάπως, αυτό θα έλεγα κι εγώ… Δηλαδή, κατευθείαν σε βάζει σε μία γωνία, σε ένα κουτί μέσα, αν θέλεις, και λες ότι εγώ αυτό είμαι – μόνο αυτό – και όποιος αντέχει ν’ ακούει αυτό. Μετά απευθύνεσαι μόνο σε κιθαρίστες, ακριβώς, ενώ βλέπω στα shows τα δικά μου, και κάτι το οποίο παρατηρώ- όταν παίζω σε συναυλίες… Πάντα, όταν είμαι μέρος ενός κιθαριστικού πακέτου- για παράδειγμα, εάν βγω σε περιοδεία με τον Vinnie Moore όπως βγήκα πρόσφατα, ή με τον Marty Friedman όταν έκανα, και διάφορες τέτοιες περιοδείες…

Πάντα ρωτάω στο κοινό, ‘Ποιος είναι εδώ μέσα κιθαρίστας;’, σηκώνουν, αν έχει η αίθουσα μέσα 100 ή 200 άτομα, το 90 με 95 τοις εκατό θα σηκώσει τα χέρια. Δηλαδή όλοι κιθαρίστες είναι….

Rock Overdose: Ε, ναι…

Gus G: Τώρα, όταν έκανα τα headline τα solo μου, τις εμφανίσεις μου, όπου ήμουνα headliner, και ρωτούσα πάλι, ‘Πόσοι από σας είναι κιθαρίστες;’, εκεί παρατήρησα ότι δεν ήτανε τόσοι πολλοί κι αυτό με εξέπληξε, από την μία. Από την άλλη, το θεώρησα ως κάτι θετικό, γιατί αυτοί που έρχονται στις συναυλίες μου δεν είναι μόνο κιθαρίστες που θέλουν να με δουν να παίζω κιθάρα, αλλά είναι και απλά οπαδοί του  metal και του rock που θέλουν να ακούσουν καλά τραγούδια.

Rock Overdose: Ακριβώς! Εσένα ποιος είναι ο αγαπημένος σου κιθαρίστας;

Gus G: Κοίτα, δεν μπορώ να πω ότι ήταν μόνο ένας, διάφοροι ήταν… Αν γυρίσω πίσω το χρόνο, στην ηλικία που έπλαθα, αν θέλεις, το κιθαριστικό μου στυλ, ήταν πολλές οι επιρροές. Άμα το πιάσω από την αρχή, από Peter Frampton και David Gilmour, γιατί αυτά τα  ακούσματα είχα μέσω του πατέρα μου, και αργότερα σε heavy κιθαρίστες όπως ο Tony Iommi, ή πιο shred κιθαρίστες όπως ο Malmsteen, ο Paul Gilbert, η σχολή των Scorpions – δηλαδή Schenker, Roth –, Gary Moore… Είναι πολλοί, αλλά κυρίως οι κιθαρίστες που με επηρέασαν είναι από την δεκαετία του ‘70 και του ‘80 κυρίως, θα έλεγα.

Rock Overdose: Λογικό! Από Firewind έχουμε κάτι νεότερο; Έχετε σκοπό να μπείτε ξανά στο studio;

Gus G: Ναι, το σκεφτόμαστε για φέτος. Όχι το σκεφτόμαστε, σίγουρα θα το κάνουμε  φέτος! Μαζεύω ιδέες ακόμα, σε πολύ χαλαρό κλίμα. Δεν έχουμε ορίσει ημερομηνίες και τέτοια… Ξέρω το καλοκαίρι θα κάνουμε μία μικρή περιοδεία σε κάποια φεστιβάλ της Ευρώπης, σε κάποια club μαζί με μία άλλη μεγάλη μπάντα, την οποία δεν μπορώ να αναφέρω ακόμα· δεν έχει ανακοινωθεί. Αλλά, μετά απ΄ αυτό, μάλλον θα μπούμε στο studio.

Τώρα, δεν ξέρω αν θα είναι πριν ή ακριβώς μετά από αυτή την καλοκαιρινή περιοδεία. Θα μπούμε στο studio μέσα στο 2019, ώστε να βγει το album μας κάποια στιγμή· ελπίζω στις αρχές του 2020!

Rock Overdose: Ποιο album θα είναι αυτό, αριθμητικά;

Gus G: Περίμενε… Το ένατο θα είναι, λογικά…

Rock Overdose: Πολύ ωραία! Οι Firewind έχουν αφήσει το στίγμα τους τόσο στην ελληνική, όσο και στην παγκόσμια, μουσική σκηνή. Έχετε γίνει πλέον γνωστοί και στο εξωτερικό σαν Firewind.

Gus G: Ναι, είναι μία μπάντα που έχει μία μικρή ιστορία. Δεν γίναμε ποτέ καμιά τεράστια μπάντα, αλλά είμαστε μία μπάντα που έχει την δική της ιστορία· ίσως έχει επηρεάσει και κάποιες άλλες πιο καινούργιες μπάντες της σκηνής. Έχουμε τον δικό μας ήχο, το δικό μας στυλ, κι έχουμε έναν πολύ σταθερό πυρήνα παντού ανά τον κόσμο… Αυτό είναι στοίχημα, ξέρεις, ειδικά έτσι όπως έχει γίνει η μουσική βιομηχανία, με το πόση πληροφορία υπάρχει εκεί έξω. Είναι σημαντικό, είναι μάλλον ανεκτίμητο, το να πηγαίνεις σε κάθε γωνιά της γης και να ξέρεις ότι θα έρθουν κάποιοι άνθρωποι να σε δούνε.

Rock Overdose: Αν δεν κάνω λάθος, οι οπαδοί σας είναι πιο πολλοί στην Ιαπωνία…

Gus G: Κοίτα, το μεγαλύτερό μας κοινό, να σού πω την αλήθεια, είναι στην Ελλάδα. Στη χώρα μας, παίζουμε όπως ξέρεις σε μεγάλα venues, ειδικά στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Έχουμε πολύ ιδιαίτερη σχέση με το ελληνικό κοινό και δεν είναι κάτι τωρινό αυτό· πάει πολλά χρόνια αυτό, πλέον. Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι η αρχή έγινε στην Ιαπωνία· εκεί κάναμε την πρώτη μας περιοδεία. Είχαμε μία μικρή επιτυχία εκεί πέρα. Δεν είναι ένα μέρος στο οποίο περιοδεύουμε συχνά· έχουμε να πάμε εκεί από το 2011. Του χρόνου μάλλον θα επιστρέψουμε, όμως, γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια. Ναι, κι εκεί πάμε πολύ καλά, ναι… Ιαπωνία…

Στην Αγγλία, επίσης, έχουμε έναν ψιλο-φανατικό πυρήνα οπαδών που μας ακολουθεί, επίσης, πολλά χρόνια· ίσως επειδή είχαμε και αγγλικό management για 10 χρόνια. Δουλέψαμε πολύ την Αγγλία σαν αγορά. Και κάποιες χώρες στην Ευρώπη, ας πούμε, όπου κατά καιρούς πηγαίνουμε καλύτερα σ΄ άλλα μέρη από άλλα. Ανακαλύπτουμε και κάποια νέα μέρη…

Τώρα τελευταία, για παράδειγμα, κάναμε κάποια ανοίγματα. Με το τελευταίο album μας, πήγαμε και στην Ρωσία, που δεν είχαμε πάει, για πρώτη φορά. Πήγαμε και στην Νότια Αμερική, και δεν ξέραμε τι να περιμένουμε… Όμως, είχαμε όντως κι εκεί πολλή καλή ανταπόκριση· είδαμε ότι κι εκεί πέρα είχαμε πολλούς οπαδούς, οπότε είναι καλό που έγινε κι ας αργήσαμε λίγο…

Rock Overdose: Εντάξει, έχετε μέλλον ακόμα.

Gus G: Έχουμε… Νέα παιδιά είμαστε ακόμα!

Rock Overdose: Λοιπόν, πάμε στον Ozzy… Τι σου έχει μείνει από την όλη σου συνεργασία με τον τεράστιο Ozzy;

Gus G: Τι μου έχει μείνει; Πάρα πολύ καλές αναμνήσεις, μεγάλη εμπειρία… Μ’ έκανε πολύ  καλύτερο επαγγελματία, πολύ καλύτερο παίχτη… Τα έχω ξαναπεί αυτά… Γενικά, έχω πολύ ωραίες εμπειρίες, αναμνήσεις, στο μυαλό μου από τα χρόνια μαζί του. Εννοείται· έπαιξα τεράστια gigs δίπλα του! Άνοιξαν πολλές πόρτες, με έμαθε κι άλλος κόσμος και, εντάξει, είναι ένα gig το οποίο σε βάζει, σαν κιθαρίστα προσωπικά τουλάχιστον, σε βάζει σε μία συγκεκριμένη λίστα, σε ένα πολύ συγκεκριμένο spotlight της ιστορίας του heavy metal. Είναι μεγάλη τιμή! Πραγματικά, πολλές φορές λέω, ‘Έγινε όλο αυτό;’.

Rock Overdose: Σου μοιάζει σαν ένα όνειρο, δηλαδή;

Gus G: Ναι… Παρόλο που, όταν μου συνέβη, ήμουνα πολύ συγκεντρωμένος σ΄ αυτό που έκανα και ήξερα ακριβώς τι γινόταν, πάντα ήξερα ότι κάποια στιγμή θα έχει ένα τέλος. Έτσι πάνε αυτά. Αλλά, και πάλι, αν το σκεφτείς για ποιο λόγο και πώς έγινε όλο αυτό, ήταν φοβερό!

Rock Overdose: Ήταν περίπτωση «ζήσε το όνειρό σου»· κι εσύ το έζησες.

Gus G: Ακριβώς αυτό! Ζεις το όνειρο… Απλά πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένος, ότι αυτό το πράγμα δεν θα κρατήσει για πάντα… Αυτό είναι όλο.

Rock Overdose: Ήσουν και μικρός τότε… Το ‘09 μπήκες στην μπάντα;

Gus G: Το ‘09· είναι δέκα χρόνια φέτος…

Rock Overdose: Και φυσικά μπήκες και σ’ ένα άλλο τριπάκι ροκ ζωής, μιας μεγάλης ροκ μπάντας…..

Gus G: Κοίτα, δεν είχα ποτέ θέμα με την ‘χλίδα’· μπορούσα και χωρίς αυτή! Ήταν ωραίο που το έζησα αυτό και που το είδα από πρώτο χέρι, αλλά να σου πω κάτι… Δεν είχε καμία σχέση αυτό με μένα· απλά ήμουνα ένας επιβάτης σ’ όλο αυτό το τραίνο, αν θέλεις… Σ’ όλο αυτό το «ride», ας πούμε, είσαι ένας επιβάτης. Δεν έχει να κάνει με μένα αυτού του είδους η μεταχείριση, αυτού του είδους η ‘χλίδα’, ή αυτού του είδους…

Rock Overdose: Κοίταξε, είναι και θέμα χαρακτήρα, δεν το συζητώ, κατά πόσο επηρεάζεσαι….

Gus G: Ναι! Άλλους μπορεί να τους βαρέσει στο κεφάλι· να πούνε ότι, ‘Εγώ, ρε μεγάλε, έχω μάθει να ταξιδεύω έτσι· έχω μάθει να μου συμπεριφέρονται έτσι, να είναι έτσι τα πράγματα’…

Rock Overdose: Απλά, σίγουρα είναι άλλη η αντιμετώπιση ως Firewind, κι άλλη αντιμετώπιση να είσαι στον Ozzy, στην μπάντα του Ozzy…

Gus G: Κατ’ αρχήν, είναι δύο διαφορετικά πράγματα· δεν μπορείς να συγκρίνεις. Στην μία μπάντα ήμουν υπάλληλος, αν θέλεις, «a hired gun», όπως λένε και οι Αμερικανοί, και οι Firewind είναι κάτι το οποίο είναι εντελώς δικό μου. Δηλαδή, στον Ozzy έπαιζα τραγούδια τα οποία δεν τα  έγραψα εγώ. Έπαιζα νότες και τραγούδια κάποιου άλλου. Ο κόσμος δεν ερχόταν εκεί για να δει εμένα· αμφιβάλλω αν πήρανε χαμπάρι ή αν ενδιαφερόταν ποιος ήταν επάνω στην σκηνή μαζί του.

Σίγουρα κάποιοι ενδιαφέρονταν, αλλά η μάζα δεν έδινε δεκάρα. Ενώ, τώρα, έχεις την δική σου μπάντα, παίρνεις αποφάσεις εσύ ο ίδιος για το μέλλον σου και την καριέρα σου, κι ας είναι σε πολύ μικρότερο level. Έχει άλλη αξία, είναι ανεκτίμητο αυτό, το να έχεις τους δικούς σου οπαδούς. Να ξέρεις ότι θα παίξεις κάπου και θα έρθουν 100 άνθρωποι, και ας είναι 100 ή 50 ας πούμε, αλλά θα έρθουν για να ακούσουν την δική σου μουσική και να υποστηρίξουν εσένα….

Rock Overdose: Είναι το δικό σου παιδί οι Firewind. Εσύ το γέννησες, εσύ το μεγαλώνεις, το βλέπεις σε όλη την διαδρομή του.

Gus G: Ναι, είναι δύο διαφορετικές καταστάσεις· δεν μπορείς να συγκρίνεις το ένα με το άλλο. Άμα το πάρεις έτσι, δεν σε χαλάει το ότι, ‘Ξέρεις τι; Θα ταξιδέψουμε με ένα βανάκι, και όχι με private jet’. Δεν έχει σημασία γιατί ωραία είναι όλα αυτά, να ταξιδεύεις με αεροπλάνα, να μένεις στο Four Seasons, αλλά να τα πληρώνει άλλος, όμως, έτσι; [Γέλια] Όταν τα πληρώνεις αυτά από την τσέπη σου, σκέφτεσαι αλλιώς.

Rock Overdose: Εννοείται… Ακόμα θυμάμαι εκείνο το περιστατικό που είχες πει για το χαπάκι, όταν είχες πονοκέφαλο, που σου ‘δωσε ο Ozzy.

Gus G: Μεγάλη βλακεία! Πώς δε μου ‘κοψε τότε; Πήρα ναρκωτικά από τον άνθρωπο που έχει καεί από αυτά, και μου ‘δωσε και το ελαφρύ χάπι κιόλας. Αφού μου λέει, ‘Αυτό είναι το light. Δεν σου δίνω από τα βαριά που παίρνω εγώ για να κοιμηθώ, πάρε αυτό’. Είναι ανέκδοτο αυτό, ξέρεις…

Rock Overdose: Φοβερή ιστορία αυτή, μου ‘χει μείνει… Οπότε, έχουμε τώρα Καστοριά στις 20 Ιανουαρίου, έτσι; 20 Ιανουαρίου στο Prague Live Stage.

Gus G: Ναι, επιστροφή στην Καστοριά! Βασικά, θα είναι το πρώτο μου full ηλεκτρικό show εκεί, γιατί έχω παίξει μια φορά πριν, αλλά ήτανε με το ακουστικό που έκανα πριν 4 χρόνια – όχι, πριν 5 χρόνια – γιατί έχουμε ‘19 τώρα- ναι, το ’14…

Rock Overdose: Το οποίο είχε πάει αρκετά καλά από θέμα ανταπόκρισης του κόσμου…

Gus G: Ναι, ήταν πολύ καλά! Έχουμε ξαναπαίξει Καστοριά και πιο παλιά;

Rock Overdose: Με Firewind το 2010, σε ένα φεστιβάλ, στο Golden Apple, στην Μεσοποταμία. Tο θυμάμαι πολύ καλά, γιατί συμμετείχα κι εγώ στην τότε διοργάνωση.

Gus G: Με τον Uli Roth δεν έχουμε έρθει μαζί….

Rock Overdose: Όχι, ο Uli έχει έρθει μόνος του, αλλά μαζί ,όχι..

Gus G: Το μπέρδεψα με την Έδεσσα…

Rock Overdose: Μακάρι να ερχόσασταν και μαζί!

Gus G: Θα ήταν ωραία να γινόταν!

Rock Overdose: Οπότε, με το πρώτο σου προσωπικό σχήμα και ηλεκτρικό set, με Dennis Ward στο πλευρό σου και, φυσικά, τον drummer Felix Bohnke– μόνο που παίζει στους Avantasia και στους Edguy μετράει! Και, φυσικά, θα έχουμε support μία πολύ καλή μπάντα από την Κοζάνη, τους Sense Of Fear. Δεν ξέρω αν τους έχεις τσεκάρει καθόλου…

Gus G: Τους έχω ακουστά, γιατί γνωρίζω ότι έρχονται εδώ στην Θεσσαλονίκη σε ένα studio που δουλεύει ο τεχνικός μου, και κάνουν service τα όργανά τους εκεί πέρα. Δεν τους έχω ακούσει· θα τους τσεκάρω πάντως.

Rock Overdose: Θα τους δεις κι από κοντά! Θα τα γνωρίσεις τα παιδιά και πραγματικά ανυπομονούμε να απολαύσουμε το show σας!

Gus G: Θα είναι πολύ ωραία! Κι εμείς ανυπομονούμε να παίξουμε, όπως και για όλη την ελληνική περιοδεία! Έχω, επίσης, ξέρεις, και τις καλύτερες αναμνήσεις κι από εκείνη την ακουστική περιοδεία που κάναμε τότε με τον Mats Levén… Θυμάμαι ότι, επειδή είχαμε παίξει και τότε πολλά shows στην Ελλάδα, ο Mats μου έλεγε, ‘Φίλε, έχεις πολλή ανταπόκριση εδώ πέρα! Θα ‘πρεπε να κάνεις πολλές περιοδείες εδώ’.

Δεν το είχα πάρει και πολύ στα σοβαρά αυτό τότε, και ψιλοστενοχωρέθηκα κιόλας που ίσως κάποιοι περίμεναν να δούνε και κάποιο ηλεκτρικό σετ· ήμασταν ένα ακουστικό duo. Οπότε τώρα είναι ευκαιρία να αποζημιώσουμε λίγο κάποιους!

Rock Overdose: Δεν το χόρτασαν! Σου λέει, έπαιξε λίγο…

Gus G: Αυτό ακριβώς! Σα να τους αφήσαμε, δηλαδή, να θέλουν κι άλλο, το οποίο ίσως είναι καλό. Γενικά, δεν κάνω πολλές συναυλίες στην Ελλάδα· δεν παίζω συνέχεια, οπότε είναι κάτι πολύ special για μένα αυτό.

Rock Overdose: Ωραία! Θα ήθελες μήπως να πεις κάτι επιπλέον;

Gus G: Όχι, αυτά· πιστεύω τα είπαμε. Ανυπομονώ να τους δω όλους στις 20 Ιανουαρίου στο Prague στην Καστοριά. Ευχαριστώ εσένα και για την υποστήριξη πάντα, ευχαριστώ και το Rock Overdose!

Rock Overdose: Θυμάμαι και την πρώτη συνέντευξη που κάναμε το ’09 ή το ’10 για τον σταθμό Energy… Τη χαρά μου ότι μίλησα με τον Gus G. Φοβερά! Και τότε, για ραδιόφωνο της Καστοριάς ήταν πολύ σημαντικό.

Gus G: Ναι, θυμάμαι κι εγώ που κάναμε μια συνέντευξη για έναν ραδιοφωνικό σταθμό, και μετά έκανες το περιοδικό. Γενικά, όλη αυτή η δουλειά που έχεις κάνεις είναι πολύ σημαντική, και το ότι μπορείς και το κρατάς όλα αυτά τα χρόνια αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και πάντα στο frontline! Σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσένα στη σκηνή μας!

Rock Overdose: Ανυπομονώ, λοιπόν, Κώστα να τα πούμε από κοντά! Σ’ ευχαριστώ πολύ, λοιπόν!

Gus G: Έγινε, φίλε μου! Να ‘σαι καλά!

Για το Rock Overdose

Συνέντευξη: Ζήσης Πετκανάς

Απομαγνητοφώνηση: Στέργιος Γκουτσίδης

rockoverdose.gr

 

 

Back to top button