Ελλάδα

Η Πιερία στοχεύει στην ολλανδική τουριστική αγορά

Το 2018 ήταν η πρώτη χρονιά που δημιουργήθηκαν συνεργασίες με τουριστικά γραφεία, οι οποίες θα συνεχιστούν και φέτος

Με θετικές εντυπώσεις και αισιόδοξα μηνύματα στις “αποσκευές” της επέστρεψε από την Ολλανδία η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Ξυπτερά. Όπως ανέφερε η κ. Ξυπτερά, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (Πρακτορείο 104,9 fm), με αφορμή τη συμμετοχής της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού “ Vakantiebeurs” που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη (9-13 Ιανουαρίου, “έχουμε στοχεύσει στην Ολλανδική αγορά, καθώς βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετέχουμε στη συγκεκριμένη έκθεση και διαπιστώνουμε ότι είναι πολύ θετικό το κλίμα”.

Ο αριθμός των Ολλανδών τουριστών στην Πιερία, σύμφωνα με την κ. Ξυπτερά, είναι μικρός. Παρατηρούνται μεμονωμένοι τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονται την περιοχή, κυρίως για τον Όλυμπο. Ωστόσο, το 2018 ήταν η πρώτη χρονιά που δημιουργήθηκαν συνεργασίες με τουριστικά γραφεία, οι οποίες θα συνεχιστούν και φέτος, και αυτό όπως ανέφερε η κ. Ξυπτερά, είναι ενδεικτικό του αυξανόμενου ενδιαφέροντος.

Η κ. Ξυπτερά, μίλησε ακόμη, για την εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα του τουρισμού. “Παράδειγμα αυτής της συνεργασίας ήταν και η παρουσία μας στην έκθεση τουρισμού της Ουτρέχτης, όπου η Πιερία, η Χαλκιδική και η Θεσσαλονίκη ήταν δίπλα και ενισχύσαμε με αυτήν την διάρθρωση, την προώθηση του τουριστικού προϊόντος των τριών αυτών περιοχών”, πρόσθεσε.

“Την πρώτη μέρα της έκθεσης έγινε η παρουσίαση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού, από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης στους επαγγελματίες ενώ την επομένη είχαμε κι εμείς την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον Όλυμπο και την ευρύτερη περιοχή”, είπε η κ. Ξυπτερά.

“Όπως έδειξαν οι συναντήσεις και οι επαγγελματικές επαφές, η Πιερία σε συνδυασμό με τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο έχει να προσφέρει πολλά στους Ολλανδούς τουρίστες που αγαπούν την φύση και αναζητούν νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες”, σημείωσε.

Νικόλ Καζαντζίδου

 

 

 

Back to top button