Ελλάδα

Η Ryanair διακόπτει τις πτήσεις της γραμμής Θεσσαλονίκη – Αθήνα

Τι απαντά η Fraport Greece στο makthes.gr για την απόφαση της αεροπορικής εταιρείας

Με μια ξαφνική ανακοίνωση στο facebook, η αεροπορική εταιρεία Ryanair έκανε γνωστό την διακοπή δρομολογίων Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα δρομολόγια θα σταματήσουν από την 1η Απριλίου 2019, με την τελευταία πτήση από τη Θεσσαλονίκη προς Αθήνα στις 20:05. H εταιρεία έχει σταματήσει ήδη την προπώληση εισιτηρίων για τις εσωτερικές πτήσεις Αθήνας – Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση: 

Το τέλος των πτήσεων σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη έρχεται από τη Ryanair, μετά από ένα περιστατικό που κατέληξε ακόμα και ανέκδοτο στα social media. Αναφερόμαστε στην πτήση της εταιρείας από το Στάνστεντ του Λονδίνου προς τη Θεσσαλονίκη στις 4 Ιανουαρίου, που κατέληξε τελικά στην Τιμισοάρα, εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών που εμπόδισαν την προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Ίσως κάποιοι συνδέσουν το περιστατικό με την τελευταία ανακοίνωση της Ryanair, αλλά πρέπει να σημειωθεί πως η αεροπορική εταιρεία ακολουθεί μια στρατηγική επέκτασης σε διεθνή δρομολόγια και μείωση εσωτερικών πτήσεων. Επίσης, η εταιρεία από το περασμένο καλοκαίρι είχε ανακοινώσει περικοπές και μείωση προσωπικού, ενημερώνοντας
πάνω από 300 πιλότους και μέλη πληρώματος ότι μπορεί να χάσουν τις δουλειές τους αυτό το χειμώνα.

Η απάντηση από την Fraport Greece 

Η Fraport Greece, που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Μακεδονία», εκφράζει μέσω του makthes.gr σεβασμό στην απόφαση της Ryanair. «H Fraport Greece σέβεται και δεν σχολιάζει τις επιλογές των αεροπορικών εταιρειών» ήταν η απάντηση από το γραφείο τύπου της Fraport Greece.

«Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» συνεχίζει να έχει εξαιρετική πορεία και ταυτόχρονα υλοποιούνται νέες υποδομές που σύντομα θα δημιουργήσουν ένα μοντέρνο αεροδρόμιο αντάξιο της πόλης της Θεσσαλονίκης» σχολίασαν από την Fraport Greece στο makthes.gr για την πορεία και τις υποδομές του αεροδρομίου «Μακεδονία».

makthes.gr

Back to top button