ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Τζήκα “Ζωή Χωρίς Εμένα” (φωτογραφίες –βίντεο – ρεπορτάζ  )

 Πόσες σελίδες χρειάζονται για να αποτυπώσει κανείς τα κομμάτια της ιστορίας της ζωής του, να δώσει πνοή στο χθες και να περιγράψει την ίδια την ζωή του

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

Σίγουρα δεν αρκούν 159 σελίδες για να πάρει κάποιος μια καλή γεύση από την ιστορία της συγγραφέως και συμπολίτισσας μας, Ελένης Τζήκα, μητέρα γνωστής επιχειρηματία της περιοχής μας, που την Κυριακή το μεσημέρι στον πολιτιστικό κέντρο ΛΥΒ, παρουσία πολλών φίλων και συγγενών, παρουσίασε το βιβλίο με τίτλο «Ζωή Χωρίς Εμένα», μια όντως πετυχημένη εκδήλωση που την διοργάνωσε ο πολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος ΛΥΒ.
Ξεφυλλίζοντας ο αναγνώστης τις σελίδες του βιβλίου, έχει την ευκαιρία να κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο. Η συγγραφέας με μεράκι και αγάπη ξεδίπλωσε τον ιστό της μνήμης της, καταγράφοντας όλα τα γεγονότα της ηρωίδας Μυρτώς από την παιδική της ηλικία, μέχρι που μεγάλωσε, με τα όνειρα της και τον αυθορμητισμό της. Ωστόσο στην πορεία της ζωής της, ήρθαν όλα διαφορετικά .
Πρόκειται, σύμφωνα με την συγγραφέα για ένα πλούσιο σε συναισθήματα πόνημα, που γράφτηκε από την παρατηρητικότητα της ίδιας προς τους ανθρώπους. «Μου αρέσει να αφουγκράζομαι τον άνθρωπο και να μεταφέρω στη συνέχεια τα συναισθήματα τους στο χαρτί», τονίζει .
Μέσα από το ιδιαίτερα επίκαιρο και ενδιαφέρον αυτό βιβλίο, αναδεικνύονται πολλά συναισθήματα, ενώ στο βιβλίο « Ζωή Χωρίς Εμένα», η κ. Τζήκα δίνει χρώμα, άρωμα και πνοή μέσα και από τα δικά της συναισθήματα και όνειρα.
Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννης Μπάρδος , ενώ οι κ.κ. Μαρούλα Γκαμπέση και Μαριάνθη Αποστόλου, διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο της συγγραφέως.
Τέλος την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, συμπολίτες, μας και πολλοί φίλοι της συγγραφέως. 

Όλο το άρθρο και τα βίντεο στο kastoria365.gr

Back to top button