Καστοριά

Καστοριά: Ξαναγυρίζουμε στα σχολεία

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ξαναγυρίζουμε στα σχολεία. Τα σχολεία που δεν πρέπει να κλείνουν παρά μόνο σε πολύ πολύ δύσκολες και αξεπέραστες καιρικές συνθήκες. Από εκεί και πέρα πρέπει να αρχίσει ένας σχεδιασμός στο δημαρχείο ένα σχέδιο που θα εμπλέκει πολλούς υπηρεσίες, εκπαιδευτικούς συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Που θα παρακολουθούν εμπνέουν βοηθούν συνεργάζονται. Κάτι ακόμη. Να μην ομαδοποιούνται όλα τα σχολεία. Άλλο Λύκειο, άλλο Γυμνάσιο αλλά και Dημοτικό. Ειδικά και μέσα στα Γυμνάσια π.χ. ένα σχολείο έχει ένα ατύχημα δεν είναι ανάγκη να κλείνουν όλα. Τέλος.

Πρέπει να μας προβληματίσει η σημερινή ευθυνοφοβία απόν όλους,να αγωνιζόμαστε μερικές φορές “κόντρα στο κύμα”, η παραίτηση δε βοηθά. Το ότι είναι δύσκολα τα πράγματα και άρα δεν κάνουμε γρήγορα και έγκαιρα κάποιες ενέργειες στην ώρα τους δείχνει αδυναμία. Τα σχολεία σαν πηγή ιδεών και μελλοντικών πολιτών πρέπει να είναι αυτά που δείχνουν δυναμισμό αγάπη για επιτυχία πάθος, για να “το καταφέρουμε, το μπορούμε”. Τέλος.

Τα σχολεία αν δεν στεναχωρούν τους μαθητές όταν κλείνουν και πανηγυρίζουν, να προβάλλουν χίλιες δυο δυσκολίες για να μην λειτουργήσουν έχουν πρόβλημα.Έχουν θέμα. Και ο τόπος μας και η πατρίδα μας με τέτοια νοοτροπία δεν θα πάει μπροστά.

Βασίλης Κωνσταντίνου

 

 

One Comment

  1. Ο εργαζόμενος που θα πρέπει να είναι από τις 7 έως τις 8 στη δουλειά του, πώς θα φροντίσει ώστε να είναι τα παιδιά του στις 10 στο σχολείο;

Back to top button