Ο Πάνος Κεπαπτσόγλου αποχαιρετά τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Παύλο


Αποχαιρετούμε σήμερα συντετριμμένοι τον άξιο Ιεράρχη, τον φωτισμένο Ποιμένα μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρό Παύλο, ο οποίος τίμησε με την πολιτεία του την αρχιερωσύνη και το όνομα του χριστιανού.
Ως Δήμαρχος του Δήμου Άργους Ορεστικού, στα διοικητικά όρια του οποίου ανήκουν οκτώ οικισμοί της Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, μεταφέρω την ειλικρινή θλίψη τόσο σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε εκτάκτως και εξέδωσε σχετικό ψήφισμα, όσο και των κατοίκων, που για δεκατρία συναπτά έτη βρίσκονταν υπό την εμπνευσμένη πνευματική διακονία και καθοδήγηση του μακαριστού Ποιμενάρχου.
Η συνεργασία του Δήμου Άργους Ορεστικού, και ειδικά εμού προσωπικά μαζί του, υπήρξε πάντοτε μία μοναδική εμπειρία. Η πνευματικότητά του, το εκκλησιαστικό του ήθος, η πιστότητά του στην ευθύνη του αρχιερατικού του αξιώματος, η προσήνεια και η απροσποίητη ευγένειά του μετέδιδαν αφειδώλευτα στους πάντες τη χαρά και την πνευματική αναψυχή.
Τα πανθομολογούμενα αυτά χαρίσματα δικαιολογούν, νομίζω, απολύτως την πεποίθησή μας ότι σήμερα δεν απο-χαιρετούμε τον μακαριστό Ιεράρχη μας, αλλά τον χαιρετούμε, διότι η γνησιότητα της μαρτυρίας του δεν θα τον καταστήσει ποτέ απόντα. Άλλωστε, ήδη από τον επίγειο βίο του, είχε καταφέρει να συνιστά πρότυπο εκκλησιαστικού ανδρός. Αυτό το πρότυπο θα συνεχίσει να είναι κανόνας φωτεινός, άξιος για μίμηση από οποιονδήποτε θέλει να ανταποκριθεί με τιμιότητα στη χριστιανική του κλήση.
Ευχόμαστε η λαμπρή εκκλησιαστική παρακαταθήκη του να τον παρουσιάσει ακέραιο στο θρόνο του Θεού και τον παρακαλούμε από εκεί να πρεσβεύει υπέρ ημών.
Καλό παράδεισο τίμιε εργάτη του Ευαγγελίου!
Καλή Ανάσταση!
Πάνος Κεπαπτσόγλου

 

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.