Δυτική ΜακεδονίαΕκδηλώσειςΚαστοριά

Πορεία διαμαρτυρίας μέσω Καστοριάς, ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, ετοιμάζει η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία

Το στίγμα των θέσεων της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας εν όψει του συλλαλητηρίου για την συμφωνία των Πρεσπών που θα γίνει την Κυριακή, 20 Ιανουάριου, στο Σύνταγμα, έδωσε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας, Ιωάννης Αθανασιάδης. Προανήγγειλε, μάλιστα, τη διεξαγωγή και δεύτερου συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα και για την Κυριακή, 27 του μήνα.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Επιτροπής, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, οι ομιλητές καταδίκασαν απερίφραστα την ανάρτηση αφισών με τα πρόσωπα βουλευτών και το ερώτημα Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;»

Ετοιμάζουν μεγάλη πορεία από τις Πρέσπες στην Αθήνα

Όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου την επομένη του συλλαλητηρίου, δηλαδή τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου «μια πολυπληθής ομάδα θα βρεθεί με άλλους αγωνιστές στις Πρέσπες για να υπογράψουν συμφωνητικό μη αναγνώρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών» προκειμενου να καταδείξουν ότι «ο ελληνικός λαός δεν θα αποδεχθεί ποτέ την εκχώρηση της ιστορίας, την εκχώρηση ταυτότητας και ενότητας».

Με αφετηρία τις Πρεσπες η πορεία που διοργανώνει η Παμμακεδονικη Συνομοσποδια αναμενεται να περάσει από όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας και να καταλήξει την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσαν, τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου η πορεία θα περάσει από την Καστοριά και την Φλώρινα, στις 22 Ιανουαρίου από Πτολεμαϊδα, Κοζάνη, Έδεσσα και στις 23 από Γιαννιτσά, Κιλκίς και Σέρρες όπου το μεσημέρι της ίδιας ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί σχετική διαμαρτυρία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας προγραμματίζεται διαμαρτυρία στην πόλη της Δράμας.

Η πορεία αναμένεται να περάσει στις 24 Οκτωβρίου από την Καβάλα και να κατευθυνθεί προς τη Θεσσαλονίκη ενώ διαμαρτυρία προγραμματίζεται και την Κατερίνη.
Την ίδια ώρα προγραμματίζονται παράλληλες πορείες και την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία στη Λάρισα η οποία το Σάββατο θα καταλήξει μέσω Θήβας και Λαμίας στη Λιβαδειά.

Πολίτες αναμένεται να κινητοποιηθούν από τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και την Πελοπόννησο. Όσον αφορά τους διαδηλωτές από την νησιωτική Ελλάδα αναμένεται να συγκεντρωθούν το Σάββατο στον Πειραιά όπου θα γίνει συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, οι διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα αναμένεται να πραγματοποιήσουν νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. «Ο αγώνας δεν είναι της Μακεδονίας και της Βορείου Ελλάδας ο αγώνας είναι όλη της Ελλάδος. Ελληνισμος χωρίς Μακεδονία δεν υπάρχει» σημείωσαν μεταξύ άλλων στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα στο dikaiologitika.gr

 

 

 

Back to top button