Τα αεροδρόμια Καστοριάς και Κοζάνης κλειστά γιατί… χιόνισε! (του Φίλιππου Πετσάλνικου)

Από τις αρχές του 2019 τα αεροδρόμια της Καστοριάς και Κοζάνης είναι κλειστά!

Οι πτήσεις ματαιώνονται γιατί ο διάδρομος είναι χιονισμένος! Έτσι μια ολόκληρη Περιφέρεια της χώρας έμεινε χωρίς αεροπορική σύνδεση με Αθήνα.

Οι αρμόδιοι περιμένουν να ανέβει η θερμοκρασία, να λιώσει το χιόνι και ο πάγος για να ξαναλειτουργήσουν τα αεροδρόμια!

Στην περιοχή μας σχεδόν κάθε χρόνο έχουμε χιονόπτωση και πάγο. Αλλά ποτέ δεν έκλεισε το αεροδρόμιο για εβδομάδες.

Αναζητώντας τους λόγους διαπίστωσα ότι ο διαγωνισμός, που γίνεται για να αναλάβουν εξειδικευμένες εταιρείες τον αποχιονισμό των αεροδρομίων της Βόρειας Ελλάδας, έγινε τον Δεκέμβριο του 2018 (συνήθως γίνεται καλοκαίρι- φθινόπωρο) και απέβει άγονος εφέτος γιατί η εταιρεία που συμμετείχε δεν είχε τα κατάλληλα μηχανήματα για τους διαδρόμους.

Έτσι με το χιόνι που πάγωσε, «πάγωσαν» και οι πτήσεις από τις αρχές Ιανουαρίου !

Χρειάσθηκε να απευθυνθώ στον Διοικητή της ΥΠΑ  και να του ζητήσω να επιληφθεί άμεσα του θέματος, κάνοντας ανάθεση σε εταιρείες με κατάλληλα μηχανήματα γιατί διαφορετικά κανείς δεν ξέρει πότε θα λιώσει από μόνο του το χιόνι, ούτε αν θα ξαναχιονίσει μέχρι τον Μάρτιο.

Αυτή η μέθοδος : «Περιμένουμε να λιώσει από μόνο του το χιόνι και ο πάγος» είναι πράγματι καινοφανής !

Ούτε την δεκαετία του ’70 δεν συνέβαιναν αυτά.

Εκσυγχρονίσαμε πριν από χρόνια και κάναμε διεθνές το Αεροδρόμιο Καστοριάς ελπίζοντας να αξιοποιηθεί από τους παραγωγικούς φορείς για την ανάπτυξη του τόπου, αλλά να κλείνει τώρα επειδή χιόνισε δεν θα μπορούσα να το φανταστώ! Εκτιμώ ότι δεν θα περίμεναν κάτι τέτοιο ούτε οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας που ξαφνικά έχει κλειστά τα αεροδρόμια.

Αθήνα, 18/01/2019

 

 

 

1 σχόλιο

  1. Ο κ. Φ. Πετσάλνικος και οι ελληνικοί δρόμοι .

    Αφού οι σημερινοί μας άρχοντες έχουν τη σωφροσύνη να εμπιστευτούν τον » στρατηγό καιρό » , για να ανοίξει το αεροδρόμιο του Άργους Ορεστικού ·
    θερμή παράκληση , αν ετούτες τις μέρες που το » Μακεδονικό » βράζει , αποφασίσετε να έρθετε από τη Βουλή στην Καστοριά οδικώς , μην επιλέξετε τον δρόμο που περνάει έξω από τα Γρεβενά ,γιατί εκεί οι τροχονόμοι δεν αστειεύονται .

    Μην εξαναγκαστείτε πάλι , να τρέχετε στο τμήμα τους , για να τους κάνετε » αναγνώριση στοιχείων » .—

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.