Κόσμος

Φυλάκιση 18 χρόνων στους δολοφόνους του Ντένις Τεν

Σε 18 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν δύο άνδρες για τη δολοφονία του Ντένις Τεν, του πρώτου Ολυμπιονίκη του Καζακστάν στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Ο 25χρονος Τεν μαχαιρώθηκε στο Αλμάτι τον περασμένο Ιούλιο, όταν συνεπλάκη με τους δύο άνδρες οι οποίοι προσπαθούσαν να κλέψουν τους καθρέφτες του αυτοκινήτου του, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο Τεν είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο καλλιτεχνικό πατινάζ το 2014 στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, ενώ είχε κατακτήσει και ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013 και χάλκινο σε αυτό του 2015.

Δικαστήριο του Αλμάτι έκρινε ένοχους τους Αρμάν Κουνταϊμπεργκένοφ και Νουράλ Κιγιάσοφ για φόνο, κλοπή και βίαιη ληστεία και τους καταδίκασε σε κάθειρξη 18 ετών, ενώ για συνέργεια επιβλήθηκε τετραετής φυλάκιση στην Ζανάρ Τολιμπάγεβα.

https://youtu.be/iHVd0nkNuCI

Ο Τεν, που είχε μαχαιρωθεί στο μηρό στις 19 Ιουλίου 2018, πέθανε στο κεντρικό νοσοκομείο του Αλμάτι, τρεις ώρες μετά την διακομιδή του, εξαιτίας της μεγάλης απώλειας αίματος. Οι καθρέπτες που προσπάθησαν να του κλέψουν ήταν αξίας μόλις 86 δολαρίων.

Ακόμη, ο Τεν συμμετείχε και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Πιονγκτσάνγκ τον Φεβρουάριο του 2018, όπου κατετάγη στην 27η θέση, αφού αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, αλλά καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές, λόγω της κορεατικής καταγωγής του.

ΑΠΕ

Back to top button