Οι πολλές υποψηφιότητες, συνταγή αποτυχίας (του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου)

Μια από τα ίδια. Παντού υποψήφιοι. Δήμαρχοι δημοτικοί σύμβουλοι .Όπου και να καθίσεις, θα ακούσεις και για μία φήμη ότι κατεβαίνει αυτός, κατεβαίνει ο άλλος. Να ξεκαθαρίσω κάτι. Προφανώς και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να είναι υποψήφιος. Δεν το συζητάμε. Είναι όμως και δικαίωμα του απλού ψηφοφόρου να τον κρίνει. Φυσικά σαν δυνατότητα εκπροσώπησης και εκπλήρωσης των καθηκόντων του. Όχι για το αν είναι νέος, μεσήλικας, όμορφος, ψηλός, κοντός. Το κάνει διακριτικά σε στενό κύκλο ή στην παρέα του. Σπάνια δημόσια αν και θα έπρεπε αν πιστεύει ότι θα είναι αρνητικός για τον τόπο του.
Επειδή η ιστορία με το κακό χειρισμό των κομμάτων και την αποτυχημένη τους στάση στην εξεύρεση ικανών για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι πονεμένη και έχει εγκαταλειφθεί για τις μικρές πόλεις γεννάται το ερώτημα. Ποιος θα φιλτράρει τώρα την φιλοδοξία του καθένα; Αν υποθέσουμε ότι μέσα στα όργανα κάποιου κόμματος γινόταν και μια στοιχειώδης αξιολόγηση για να μην ρεζιλευτούν προτείνοντας κάποιον , τώρα ποιος θα σταματήσει τον οποιονδήποτε θέτοντας κάποιες απλές ερωτήσεις. Αυτό που ζητούν σε μια επιχείρηση για να προσληφθείς σε απλή θέση, το βιογραφικό ποιος θα το εξετάσει εδώ; Προφανώς κανένας. Άρα λοιπόν αν είμαστε μια παρέα έχουμε κάποιους γνωστούς πάμε φουλ για υποψηφιότητα.
Όσο όμως υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες και επειδή ο σταυρός είναι βαρύς για τον πολίτη, ένας αδελφικός φίλος, συμμαθητής, συγγενής, κουμπάρος κλπ σε βάζει στο δίλημμα ή με ψηφίζεις ή με χάνεις θα έχουμε πολυδιάσπαση των αξιόλογων δυνάμεων.
Και φυσικά επειδή «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη», σκόρπιοι οι αξιόλογοι ένας εδώ και άλλος εκεί , σε άλλο συνδυασμό, κατά βάση εμπλέκονται σε μια ισορροπία μεταξύ να πω ή να κάνω κάτι αλλά να μην θίξω τον ένα ή να μην βοηθήσω τον άλλο. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Αδυναμία στράτευσης πολλών και εχόντων την δυνατότητα να βοηθήσουν –επιλύσουν μεγάλα θέματα -. Αποφυγή προσωπικοτήτων να αναμιχθούν στα κοινά.
Για μένα οι πολλές υποψηφιότητες είναι καταστροφικές για τον τόπο μας. Ειδικά σήμερα που έχουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα της φυγής από τον τόπο μας λόγω αναδουλειάς στην γούνα και όχι μόνο.
Καλώ όλους τους ενδιαφερόμενους να προβληματιστούν όχι μόνο για το αν θα εκλεγούν αλλά και την επόμενη μέρα.να έχουμε σύνθεση πρόσθεση δυνάμεων και όχι διάσπαση.
ΥΓ. Θα ακολουθήσουν και άλλα άρθρα για το θέμα των δημοτικών εκλογών, ειδικά για το θέμα των αντιδημαρχών.

 

 

 

 

3 Σχόλια

 1. Με βρίσκεις πλήρως σύμφωνο σε αυτά που γράφεις.
  Όντως, οι πολλές υποψηφιοτητες και η διάσπαση των λίγων ικανών σε διάφορους συνδιασμούς, είναι αρνητική ως προς το τελικό αποτέλεσμα μιας καλής ομάδας, η οποία θα διαχειριστεί το μέλλον του Δήμου Καστοριάς.
  Τουλάχιστον, ας ελπίσουμε να καταλάβει ο κόσμος της Καστοριάς, ότι πρέπει να ξεχάσει κουμπαριές, φιλίες, συγγένειες, συμπάθειες, εξυπηρετήσεις, κλπ, και να στηρίξει τους λίγους (δυστυχώς) ικανούς, που θα ζητήσουν την ψήφο μας, άσχετα αν τους γνωρίζουμε και έχουμε προσωπικές σχέσεις μαζί τους η όχι.
  Επίσης θεωρώ απαράδεκτο να θέτουν κάποιο υποψηφιότητες με μόνο γνώμονα την θέση έμμισθου αντιδημάρχου, γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα πρέπει να είναι επάγγελμα, αλλά λειτούργημα για την πρόοδο του τόπου μας.
  Ας ελπίσουμε λοιπόν να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα (οποίο κι αν είναι αυτό), γιατί ο τόπος μας χρειάζεται επειγόντως ικανούς και ανάκαμψη.
  Επίσης, ακούγονται διάφορα για μια καινούργια έμμισθη θέση Γενικού Γραμματέα του Δήμου.
  Επειδή δεν γνωρίζω, μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει
  τι ακριβώς είναι αυτό, τι μισθό θα παίρνει και τι αντιπροσωπεύει ;;;
  Ο Γενικός Γραμματέας θα βγαίνει μέσω των αιρετών συμβούλων η θα είναι εξωτερικός και θα αναλαμβάνει καθήκοντα με εντολή Δημάρχου ;;;

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.