Κόσμος

Γιατί η Φινλανδία είναι ο απόλυτος ταξιδιωτικός προορισμός για το 2019;

Χιονισμένα τόπια, λίμνες, άγρια φύση, νόστιμο φαγητό, σάουνες, καταλύματα υψηλού επιπέδου, είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά που χαρίζουν στην Φινλανδία

 τον τίτλο του απόλυτου ταξιδιωτικού προορισμού για το 2019.

Η χώρα των χιλίων λιμνών, όπως είναι γνωστή έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από τον Άγιο Βασίλη, τους ταράνδους και το χιόνι. Παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις, ράλλυ και οργανωμένο ψάρεμα λαμβάνουν χώρα σε μία από τις περιοχές των 187.888 λιμνών, που διαθέτει.

Παρότι κοινωνικά και οικονομικά συγκαταλέγεται στις πιο προηγμένες χώρες, υπάρχουν τμήματά της που παραμένουν απόμακρα και παρθένα και περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι έχει ψηφιστεί ως η πιο χαρούμενη χώραστον πλανήτη, ενώ έχει ένα από τα πιο καλά εκπαιδευτικά συστήματα του κόσμου.

Η παραδοσιακή κουζίναπεριλαμβάνει νόστιμες πίτες, κρέας ταράνδου σε συνδυασμό με βατόμουρα, λουκάνικα και αρκετό ψάρι. Η διαμονή στην χώρα του Άγιου Βασίλη είναι συναρπαστική, καθώς μπορεί να γίνει ακόμα και και μέσα σε γυάλινα ιγκλού, από το οποίο απολαμβάνετε τον έναστρο ουρανό.

Εκεί αν είστε τυχεροί θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε και το Βόρειο Σέλας. Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα, κατά το οποίο ο ουρανός σε συγκεκριμένα σημεία της γης, λαμβάνει εκπληκτικά χρώματα. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα θεάματα που προσφέρει η φύση, με ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων σε αιφνίδιες εμφανίσεις και με γρήγορες σχετικά μεταμορφώσεις.

Μην παραλείψετε να κάνετε σάουνα που αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της φινλανδικής κουλτούρας.

https://www.facebook.com/BucketListInsider/videos/285045732157049/

tvxs.gr

Back to top button