ΑθλητικάΕλλάδαΚόσμος

Γράφει ιστορία ο Τσιτσιπάς: Στους «16» του Australian Open, θα βρεθεί απέναντι στον Φέντερερ

Ασταμάτητος ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 6-3,3-6,7-6(7),6-4 τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι –  Νο20 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ – και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στους «16» του Australian Open, όπου θα βρεθεί απέναντι  στον Ρότζερ Φέντερερ.

Ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη του 20χρονου Έλληνα τενίστα, που γράφει ιστορία, αφού εκτός ότι έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που καταφέρνει να περάσει στους «16» καλύτερους του τουρνουά, έγινε ο πρώτος, που καταφέρνει να προκριθεί στον 4ο γύρο δυο διαφορετικών Grand Slam διοργανώσεων, μετά το Wimbledon πέρυσι, όπου αποκλείστηκε από τον Τζον Ίσνερ.

Ο  Στέφανος Τσιτσιπάς, χρειάστηκε 2 ώρες και 54 λεπτά για να φτάσει στη νίκη, έχοντας και αυτή τη φορά την υποστήριξη των Ελλήνων ομογενών.

Λίγο μετά, ο Ρότζερ Φέντερερ, Νο 3 στη παγκόσμια κατάταξη, είχε πιο εύκολο έργο απέναντι στον Αμερικανό Τέιλορ, νικώντας με 6-2, 7-5, 6-2 σε μόλις 88 λεπτά παιχνιδιού στη Rod Laver Arena και εξασφαλίζοντας θέση στους «16» απέναντι στον Τσιτσιπά.

Οι δυο τους, συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο ανεπίσημο τουρνουά του Περθ, αρχές Ιανουαρίου, εκεί όπου ο Φέντερερ κέρδισε δύσκολα 7-6, 7-6.

Αντίο της Σάκκαρη με ψηλά το κεφάλι

Αντίο με ψηλά το κεφάλι είπε στο Australian Open η Μαρία Σάκκαρη, που έχασε με 7-5,6-1 από την Άσλεϊ Μπάρτι και αποκλείστηκε από τη συνέχεια («16») της διοργάνωσης.

Η 23χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο κεντρικό γήπεδο των εγκαταστάσεων, στην Rod Laver Arena, έχασε μετά από 82 λεπτά.

Η Σάκκαρη αγωνίστηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα της στον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

Η Αυστραλή Μπάρτι περιμένει πλέον την νικήτρια του ντέρμπι ανάμεσα στην Μαρία Σαράποβα και την Καρολίν Βοζνιάκι, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της.

ΑΠΕ

Back to top button