Καστοριά

Εορτασμός του Αγίου Αθανασίου σε Τσάκωνη και Καστοριά (σειρά φωτογραφιών)

Ο μέγας Ιεράρχης της Αλεξανδρείας, Άγιος Αθανάσιος, εορτάστηκε με πάνδημο τρόπο στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, όπου πολλοί Ιεροί Ναοί και Παρεκκλήσια είναι αφιερωμένα στην μνήμη του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Τσάκωνης όπου και προσκόμισε Ιερό Λείψανο του Αγίου προς προσκύνηση και ευλογία του ποιμνίου. Ο Άγιος Αθανάσιος αποτελεί προστάτη του χωριού αυτού κι έτσι θεώρησε καλό να βρεθεί δίπλα στους κατοίκους του. Μετά την Λιτή και την αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγο οικοδομής στον λαό του Θεού μιλώντας για το πρόσωπο του Αγίου Αθανασίου ως φορέα της Ιεράς Παραδόσεως.

Την κυριώνυμη ημέρα ο Ποιμενάρχης της Καστοριάς βρέθηκε στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καστοριάς προκειμένου να συλλειτουργήσει με τους πρεσβυτέρους της τοπικής Εκκλησίας στην μνήμη του Αγίου Αθανασίου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Γιαννουσάς. Πλήθος κόσμου, πνευματικά παιδιά οι περισσότεροι του π. Αθανασίου παρευρέθηκαν στον Ιερό Ναό από νωρίς για να συμμετάσχουν προσευχητικά στη Θεία Λειτουργία.

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην γενικότερη προσφορά των Αγίων Πατέρων και κυρίως του εορταζομένου Αγίου Αθανασίου τότε και σήμερα καθώς και τα μηνύματα που έχουν να μας προσφέρουν στη σημερινή εποχή. Προ της απολύσεως απηύθυνε λόγο πατρικό στον λίαν αγαπητό π. Αθανάσιο και του ευχήθηκε ο Θεός να του δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίζει την ακούραστη διακονία του στον αμπελώνα του Κυρίου.

imkastorias.gr

 

 

Back to top button