Κόσμος

ΠΓΔΜ: Το VMRO-DPMNE κατηγορεί τον Ζάεφ για ξεπούλημα των εθνικών συμφερόντων

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, σχετικά με το περιεχόμενο της ρηματικής διακοίνωσης που απέστειλαν τα Σκόπια στην Αθήνα, όσον αφορά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στην πΓΔΜ για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η επιστολή του Ντιμιτρόφ προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο αλλάζει το συνταγματικό όνομα, αλλά αλλάζει και την μακεδονική ταυτότητα, διαγράφει την γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό. Με άλλα λόγια, ο Ζάεφ και ο Ντιμιτρόφ απαρνήθηκαν κάθε τι μακεδονικό» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του VMRO-DPMNE.

Το κόμμα αυτό, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει ότι η διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη χώρα και η αλλαγή του συνταγματικού ονόματος δεν αποτελούσαν μέρος του προγράμματος του κόμματος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ.

«Το μακεδονικό κράτος είναι όμηρος των υποθηκών του Ζάεφ, υποθήκες και παραχωρήσεις που δόθηκαν με μοναδικό σκοπό την έλευση στην εξουσία, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Μακεδόνων πολιτών δεν του έδωσαν την εμπιστοσύνη τους. Μαυρίλα αιωρείται πάνω από την Μακεδονία από την μέρα που ο Ζάεφ κάθισε στον πρωθυπουργικό θώκο. Οι πολίτες γίνονται πιο φτωχοί, η οικονομία βρίσκεται σε κατάρρευση, οι φόροι αυξάνονται, δεν υπάρχουν νέα έργα, η υγεία και η εκπαίδευση βυθίζονται. Η Μακεδονία είναι ταπεινωμένη και γονατισμένη, ξεπουλιούνται τα κρατικά και εθνικά συμφέροντα» καταλήγει η ανακοίνωση του VMRO-DPMNE.

ΑΠΕ

Back to top button