Καστοριά

Ο επόμενος Δήμαρχος Καστοριάς και τα τέσσερα βασικά του

Ο επόμενος Δήμαρχος Καστοριάς και τα τέσσερα βασικά που θα πρέπει να έχει:1) Να ανήκει στο ίδιο πολιτικό στρατόπεδο με τη επόμενη κυβέρνηση .

2) Να ανήκει στο ίδιο πολιτικό στρατόπεδο με τον επόμενο κυβερνητικό βουλευτή μας , και να υπάρχει — που δεν νομίζει κανείς να μην υπάρχει — άριστη σύμπνοια και συνεργασία αναμεταξύ τους .

3) Το και σπουδαιότερο , να έχει το αίσθημα κοινωνικότητας στο έπακρο ανεπτυγμένο , που σημαίνει ότι συγκρούεται και » σφάζει με το βαμβάκι » τα συμφέροντα 5—10 μεγαλοπαραγόντων του Δήμου , προς όφελος του συνόλου .

4) Ίσως το ακόμη πιο σπουδαιότερο , έχει τον τσαμπουκά , παρέα με τον κυβερνητικό βουλευτή , να χτυπήσει κόσμια το χέρι του πάνω στο τραπέζι του επόμενου Πρωθυπουργού και να του πει , αν είναι ο Μητσοτάκης :
Κοίταξε να δεις , μέχρι τώρα οι προηγούμενοι μας είχαν για » λιμάνια της ξηράς » και για » να έρθουμε στην Καστοριά να πιούμε κάνα τσίπουρο » , κάστρο της Δεξιάς , κωλοδεξιοί , που θέλετε και έργα ……… τώρα όμως ήρθε η ώρα μας : είμαστε ή δεν είμαστε το προπύργιο της Δεξιάς ; όταν οι άλλοι νομοί πρασίνιζαν ή κοκκίνιζαν , εμείς αταλάντευτα γαλάζιοι , ήρθε η ώρα μα ς , το απαιτούμε , το ζητούμε από άγραφους νόμους , θέλουμε 100 εκατομμύρια για τον Δήμο μας ,για να κάνουμε κολυμβητήριο να κάνουμε το ένα να κάνουμε το άλλο ……

Ή , αν ο επόμενος Πρωθυπουργός είναι ΣΥΡΙΖΑ, να του πουν : Κοίταξε να δεις , μέχρι τώρα τους είχαμε για » λιμάνια » και για » τσίπουρα » ……΄ τώρα τους ………εξημερώσαμε , μαζί με την απογοήτευσή τους από την Δεξιά και τον αγώνα μας , κατορθώσαμε και τους μεταστρέψαμε · ήρθε η ώρα να τους αποδείξουμε ότι η Αριστερά ενδιαφέρεται περισσότερο για την κοινωνία , αλλά και για να εδραιώσουμε τη μεταστροφή τους , σας ζητάμε 100 εκατομμύρια , για τα ίδια έργα , που θα ζητούσαν , αν ήταν η Ν.Δ και πήγαιναν στον Μητσοτάκη .

Και ……… έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα : ακούω πολλούς να μου το λεν και να μου χαμογελούν μειλίχια και …..προστατευτικά …..

Όταν όμως σκέπτομαι ότι στο Καρπενήσι έχουν πενηντάρα ! πισίνα και — προσέξτε — θερμενόμενα υπογείως πεζοδρόμια , τα οποία δεν κρατούν χιόνι τι να πω………..Ας όψονται τα παπαγαλάκια του Πετσάλνικου , που την εποχή της δόξας τους , ακόμη νομίζω ότι τα ακούω να αποφαίνονται γεμάτα έπαρση και κομπασμό παπαγαλίστικο : Το κολυμβητήριο είναι ασύμφορο λόγω μεγάλου χειμώνα στην Καστοριά …

Σχόλιο του Φώτη Κουκουφίκα

στο ΦΟΥΙΤ

 

 

 

 

Back to top button