Στο παρά ένα γλίτωσε η ΔΕΥΑΚτη διακοπή ρεύματος – 5 εκατομμύρια ευρώ τα χρέη προς τη ΔΕΗ

Στο παρά ένα γλίτωσε η ΔΕΥΑ του Δήμου Καστοριάς την περασμένη Παρασκευή τη διακοπή ρεύματος στα αντλιοστάσια της επιχείρησης, καθώς την ημέρα εκείνη ήταν προγραμματισμένη η αποκοπή του ρεύματος από τη ΔΕΗ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ του Δήμου Καστοριάς, για χρέη προς τη ΔΕΗ το ύψος των οποίων αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Ο λόγος είναι ότι και η διοίκηση της ΔΕΥΑ Καστοριάς βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Διεύθυνση Εμπορίας της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη, διαβεβαιώνοντας επίσης ότι θα καταθέσει εντός των ημερών σχέδιο ρύθμισης των οφειλών της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr», το σύνολο των χρεών των ΔΕΥΑ των Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας προς τη ΔΕΗ αγγίζει τα 18 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά όσα χρέη έχουν ήδη ρυθμιστεί, όπως π.χ. τα χρέη ύψους 7 εκατομμυρίων του Δήμου Κοζάνης, τα οποία μπήκαν σε ρύθμιση τον Ιανουάριο του 2017 και αποπληρώνονται κανονικά.
Οι μεγαλύτεροι οφειλέτες της Δυτικής Μακεδονίας προς τη ΔΕΗ είναι αυτή τη στιγμή η ΔΕΥΑ Καστοριάς με χρέη -όπως προαναφέρθηκε- σχεδόν 5 εκατομμυρίων ευρώ, η ΔΕΥΑ Βοΐου με χρέη σχεδόν 4 εκατ. ευρώ και ο Δήμος Εορδαίας με χρέη ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ, ενώ χρέη προς τη ΔΕΗ έχει και ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού, ο οποίος μάλιστα δεν αποδίδει οφειλές του Δήμου στη ΔΕΗ από τα δημοτικά τέλη που εισπράττει.Περισσότερα στο e-ptolemeos.gr

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.