Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΚοζάνη

Κλειστά το αεροδρόμιο Καστοριάς λόγω πάγου και χιονιού

Από τις αρχές του 2019 παραμένουν κλειστά λόγω του πάγου που έχει δημιουργηθεί στους αεροδιαδρόμους τα αεροδρόμια της Καστοριάς και Κοζάνης. Δεκάδες πτήσεις έχουν ήδη ματαιωθεί και η αεροπορική σύνδεση προς την Αθήνα έχει σταματήσει.
Όπως αναφέρει σε παρέμβαση του ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος οι λόγοι που τα αεροδρόμια παραμένουν κλειστά είναι ότι ο κηρύχτηκε άγονος τον Δεκέμβριο του 2018 ο διαγωνισμός, που γίνεται για να αναλάβουν εξειδικευμένες εταιρείες τον αποχιονισμό των αεροδρομίων της Βόρειας Ελλάδας και δη της Κοζάνης και της Καστοριάς διότι η εταιρεία που συμμετείχε στον διαγωνισμό δεν είχε τα κατάλληλα μηχανήματα για τους διαδρόμους.
Μάλιστα ο κ. Πετσάλνικος απευθύνθηκε στον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ώστε να λυθεί άμεσα το θέμα κάνοντας ανάθεση σε εταιρείες με κατάλληλα μηχανήματα γιατί διαφορετικά κανείς δεν ξέρει πότε θα λιώσει από μόνο του το χιόνι, ούτε αν θα ξαναχιονίσει μέχρι τον Μάρτιο.
ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης
ΕΡΤ Κοζάνης

ΦΟΥΙΤ: Στο αεροδρόμιο της Καστοριάς “Αριστοτέλης” δεν εκτελούνται πτήσεις από την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019. Σήμερα ή αύριο αναμένεται να λιώσουν όλα τα χιόνι και να ξαναρχίσουν οι πτήσεις, αρκεί να μην έχει ομίχλη!

Τα αεροδρόμια Καστοριάς και Κοζάνης κλειστά γιατί… χιόνισε! (του Φίλιππου Πετσάλνικου)

 

 

Back to top button