Αθλητικά

Το όνειρο μπορεί να περιμένει…

Τσιτσιπάς: «Είμαι χαρούμενος και ταυτόχρονα απογοητευμένος»

Ανάμεικτα συναισθήματα για τον Στέφανο Τσιτσιπά… Λίγα λεπτά μετά την ήττα που γνώρισε με 3-0 από τον Ράφα Ναδάλ, στον ημιτελικό του Οπεν Αυστραλίας, ο 20χρονος Ελληνας πρωταθλητής, που εντυπωσιάζει τον κόσμο του παγκοσμίου τένις, δήλωσε: «Ειλικρινά, δεν έχω ιδέα για το τι μπορώ να πάρω απ΄ αυτόν τον αγώνα. Αισθάνομαι χαρούμενος για την απόδοση μου σ΄ αυτό το τουρνουά, αλλά ταυτόχρονα είμαι απογοητευμένος»…

Στα ημιτελικά ολοκληρώθηκε η εκπληκτική παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Αυστραλιανό όπεν. Ο πρώτος Έλληνας τενίστας που έφτασε στην τετράδα ενός γκραν σλαμ, ηττήθηκε με 3-0 από έναν μεγάλο άσο και σαφώς ανώτερο μέσα στο παιχνίδι, τον Ράφαελ Ναδάλ. Ο 32χρονος Ισπανός άσος, νο 2 στον κόσμο και κάτοχος 17 τίτλων γκραν σλαμ, δεν άφησε πολλά περιθώρια στον αντίπαλό του και προκρίθηκε στον τελικό.

Ο Τσιτσιπάς πήρε τον πρώτο πόντο και το πρώτο γκέιμ του αγώνα, όμως στην συνέχεια ο Ναδάλ του έσπασε δύο φορές το σερβίς, στο 1-2 και στο 2-5 και πήρε το σετ με 6-2. Στο δεύτερο σετ ο Ισπανός έσπασε μια φορά το σερβίς του Έλληνα τενίστα, στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα, έκανε το 5-4 και το πήρε τελικά με 6-4.

Στο τρίτο σετ ο Ναδάλ ήταν πλέον σαρωτικός, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον 20χρονο παίκτη και, δείχνοντας το γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών, το πήρε με 6-0 και μαζί τον αγώνα με 3-0 σετ. Με το ίδιο σκορ που έχει πάρει όλα τα ματς μέχρι τώρα στο τουρνουά, δηλαδή ο Ναδάλ φτάνει στον τελικό χωρίς να έχει χάσει σετ!

Από την δική του μεριά ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μόλις στα 20 του χρόνια, έφτασε εκεί που δεν έχει φτάσει ποτέ ένας Έλληνας τενίστας. Μεταξύ άλλων στην Μελβούρνη πέτυχε και την ιστορική νίκη-πρόκριση επί του θρυλικού Ρότζερ Φέντερερ και από την Δευτέρα θα βρίσκεται στο νο 12 της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτή ήταν η 3η φορά που αντιμετώπισε τον Ράφαελ Ναδάλ και η τρίτη φορά που χάνει από τον Ισπανό άσο. Οι δύο προηγούμενες ήταν σε τελικούς, στην Βαρκελώνη και στο Τορόντο.

Ο Ναδάλ θα αγωνιστεί στον τελικό του όπεν Αυστραλίας για πέμπτη φορά, όμως μόνο μία έχει κατακτήσει το συγκεκριμένο τρόπαιο (2009). Αντίπαλός του θα είναι ο νικητής του άλλου ημιτελικού, όπου ο 24χρονος Γάλλος, Λούκας Πουίγ (νο 31), θα αναμετρηθεί με τον 31χρονο Σέρβο, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος δεν είναι απλώς το νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά μαζί με τον Αυστραλό Ρόι Έμερσον και τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ είναι οι πολυνίκες της διοργάνωσης με 6 τίτλους έκαστος. Ο Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει το τρόπαιο τις χρονιές 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016 και φιλοδοξεί φέτος να το κατακτήσει για 7η φορά και να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών στο Αυστραλιανό όπεν.

ΑΠΕ

Back to top button