Ελλάδα

Ώρα… Βουλής για την Συμφωνία των Πρεσπών!

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα ιστορικό βήμα όχι μόνο για τις δύο χώρες και την ευρύτερη περιοχή, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Γιατί εδραιώνει σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και σταθερότητας σε μια συγκυρία κατά την οποία ο κόσμος διαρκώς αποσταθεροποιείται. Η κύρωσή της αποτελεί πατριωτικό καθήκον. Και η πλειοψηφία της Βουλής θα ανταποκριθεί στο καθήκον αυτό, αφήνοντας στην άκρη πολιτικές διαφορές και μικροπολιτικά παιχνίδια σκοπιμότητας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη  συνέντευξή στην Αυγή.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης μετά  την τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η κομματική Οργάνωση Αττικής,  του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση – συλλαλητήριο, με θέμα: «Όχι στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ – Όχι στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό – Ναι στη φιλία – αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών».

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 18.30, στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ) και α μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι φορείς που αποτελούν την “ Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας”, ανακοίνωσαν νέα συγκέντρωση στις 18:00 έξω από την Βουλή, χωρίς εξέδρες και ομιλητές.

Η ΛΑΕ διοργανώνει συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία, στις 6 το απόγευμα,  έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

ΑΠΕ

Back to top button