Ελλάδα

Κυρ. Μητσοτάκης: Σήμερα είναι μία δύσκολη, μία στενάχωρη μέρα για την Ελλάδα

«Σήμερα είναι μία δύσκολη, μία στενάχωρη μέρα για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση, με μία ευκαιριακή πλειοψηφία, ψήφισε την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. H κύρωσή της σημαίνει την επίσημη αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους κατοίκους των Σκοπίων για πρώτη φορά από ελληνική κυβέρνηση. Εγκαταλείπεται έτσι μία εθνική γραμμή δεκαετιών. Ο κ. Τσίπρας είπε “ναι” εκεί που όλοι οι προκάτοχοί του είπαν “όχι”. Τους λόγους τους γνωρίζει μόνο ο ίδιος» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κι αυτό μπορεί να γίνει αρχή νέων δεινών. Δυστυχώς, τα κομματικά παζάρια και ο κυνισμός του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησαν του εθνικού συμφέροντος. Πριν από 4 χρόνια ακριβώς, ο κ. Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές εξαπατώντας τους πολίτες. Για να μας πάει τελικά πολλά χρόνια πίσω, κάνοντας χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων. Τώρα, ολοκληρώνει το καταστροφικό του πέρασμα και με μία εθνική υποχώρηση» πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «πιστή στη λαϊκή εντολή, η Νέα Δημοκρατία έδωσε τη μεγάλη μάχη. Ανέδειξε την αλήθεια για το εθνικό θέμα, αλλά και το πραγματικό πρόσωπο κάθε κόμματος και κάθε βουλευτή. Προσωπικά, μίλησα με ειλικρίνεια για τις μεγάλες δυσκολίες που έρχονται από την εφαρμογή της Συμφωνίας. Δεσμεύτηκα, όμως, και ότι θα μείνω σταθερός στο εθνικό καθήκον: Το δικαίωμα της Ελλάδας για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να το απεμπολήσω. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να αμβλύνω τις αρνητικές συνέπειες που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν από μία προβληματική συμφωνία».

Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πλέον γνωρίζουν. Βίωσαν τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ και έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Πρέπει, όμως, να μείνουν ενωμένοι και να επιδείξουν δημοκρατική ωριμότητα. Μακριά από ακρότητες. Σύντομα θα μιλήσουν και η απάντησή τους στις κάλπες θα είναι συντριπτική. Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας είναι λίγο πριν απ’ το ξημέρωμα. Και η στιγμή της ελπίδας και της προόδου πλησιάζει. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και πρέπει να πάμε μπροστά. Το μπορούμε».

ΑΠΕ

Back to top button