ΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Η ομιλία του Γιώργου Πετκανά και νέα σειρά φωτογραφιών

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στην αίθουσα του ξενοδοχείου Τσάμης ο κ. Γιώργος Πετκανάς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Καστοριάς και ανέλυσε τις αξίες και τις βασικές αρχές του ανεξάρτητου και αδέσμευτου συνδυασμού του

Τον κ. Πετκανά προλόγισε ο κ. Νίκος Μίζιας, Ιστορικός Αναγεννησιακής Τέχνης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση και Ευρωπαϊκή Οικονομία.

Χαιρετισμοί από οθόνης απηύθυναν οι Δήμαρχοι: Λειψών, Δέλτα, Παιονίας, Σερρών, Σάμου, Κηφισιάς, Λαμιέων, Λαγκαδά, Δεσκάτης, Καλαβρύτων, Δομοκού, Διδυμοτείχου, Ελασσόνας και ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. Επίσης μήνυμα στήριξης, απέστειλαν οι Δήμαρχοι: Ηρακλείου Αττικής, Δράμας, Ασπροπύργου, Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, Γόρτυνας Κρήτης και η Δήμαρχος της ακριτικής Γαύδου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς Γιώργος Πετκανάς κάλεσε τις δημότισσες και τους δημότες Καστοριάς σε συμμαχία λέγοντας: «Σας καλώ όλες και όλους να συμμαχήσουμε για να κτίσουμε μαζί έναν νέο Δήμο Καστοριάς, έναν Δήμο σύγχρονο, με πρόγραμμα και συγκεκριμένους στόχους, άρτια οργανωμένο, αποτελεσματικό, καινοτόμο, εξωστρεφή με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, με συλλογικό μοντέλο διοίκησης και αμφίδρομη επικοινωνία με όλους τους δημότες, έναν Δήμο που θα έχει, πάντα, επίκεντρο τον άνθρωπο, την ισόρροπη και δίκαιη ανάπτυξη όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, όλων των Κοινοτήτων και θα είναι μπροστάρης σε κάθε αγώνα, σε κάθε προσπάθεια όλων των συλλογικοτήτων που μοχθούν για την προκοπή και αναγέννηση αυτού του τόπου». Κλείνοντας την ομιλία του, στην κατάμεστη αίθουσα, κάλεσε όλες και όλους του δημότες Καστοριάς:

«Σας καλώ, στον καλό αγώνα, στον αγώνα που δεν επιτρέπει χώρο στην ιδιοτέλεια, στα οργανωμένα συμφέροντα. Σας καλώ στον καλόν αγώνα για να πάμε τον ευλογημένο μας τόπο μπροστά, να δώσουμε πραγματική προοπτική ανάπτυξης, να ανοίξουμε τον δρόμο  στην πρόοδο, τα παιδιά μας να μπορούν να εργαστούν, να κάνουν οικογένεια και να προκόψουν εδώ, εδώ σε αυτή την υπέροχη πόλη και στα σπουδαία χωριά μας, απόψε σας ζητώ να στηρίξετε τον ανεξάρτητο και αδέσμευτο συνδυασμό μας, σας ζητώ να συμμαχήσετε μαζί μας, σας ζητώ να κερδίσουμε το μέλλον, να κερδίσουμε το μέλλον όλοι μαζί, με γνώση, αγάπη και αγώνα».

Η ομιλία:

Φίλες και φίλοι, συνδημότισσες και συνδημότες μου,

Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μου και απόψε βρίσκεστε εδώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους εκλεκτούς Δημάρχους που αναγνωρίζουν τη γνώση και τις δυνατότητες μου.

Με τα μηνύματά τους, στηρίζουν την προσπάθειά μου και μου δίνουν δύναμη για τον αγώνα που έχω μπροστά μου αλλά και προοπτική συνεργασίας για την επόμενη ημέρα.

Θεωρήσαμε σωστό – οι συνεργάτες μου κι εγώ – να σας καλέσουμε όλους εσάς: φίλες, φίλους, συνεργάτες, άνθρωποι δικοί μου, εσάς που με στηρίξατε, κατ’ επανάληψη, ως υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο για το Δήμο Καστοριάς και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γι’ αυτό. Χωρίς εσάς, δεν θα μπορούσα να είμαι εδώ μπροστά σας απόψε, γιατί δεν θα είχα την εμπειρία των είκοσι και πλέον χρόνων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ούτε τις απαιτούμενες γνώσεις, ούτε τη σιγουριά και τη δύναμη να σας καλέσω εδώ απόψε.

Φίλες και φίλοι,

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω εδώ, με γνωρίζετε και σας γνωρίζω,

Εκλέγομαι Δημοτικός Σύμβουλος από το έτος 1994 ανελλιπώς  – με τη δική σας ψήφο – και μέχρι σήμερα δεν επιδίωξα να ηγηθώ ψηφοδελτίου, παρά το γεγονός ότι μου προτάθηκε. Δεν είχα αυτοσκοπό να γίνω Δήμαρχος, ήθελα να εκπροσωπώ τους συμπολίτες μου και να είμαι όσο το δυνατόν πιο χρήσιμος για τον τόπο μου. Και ομολογώ πως δεν αισθανόμουν έτοιμος. Έβλεπα τον βαθμό δυσκολίας, αντιλαμβανόμουν πως απαιτούνται ειδικές γνώσεις και ικανότητες για να μπορείς να είσαι ένας αποτελεσματικός Δήμαρχος. Όπως σας είπα μου προτάθηκε πριν πολλά χρόνια και δεν κρύβω πως με γοήτευσε η ιδέα, αλλά μετά σκέφτηκα το μέγεθος της ευθύνης, ευθύνη απέναντι στους συνδημότες μου, απέναντι στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα κι έτσι αρνήθηκα.

Σήμερα όμως,

Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζω την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτικά εργαλεία, γνωρίζω τον Δήμο Καστοριάς, τον τρόπο λειτουργίας, τις δομές, τους εργαζόμενους, τις ιδιαιτερότητες του, τις αδυναμίες αλλά και τα δυνατά του σημεία.

Τα 20 και πλέον χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος, αλλά και η ενασχόληση με προγράμματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα από την Αιρετών Στήριξις είναι τα εφόδια μου. Αυτά τα χρόνια, αυτή η γνώση που απέκτησα και η δική σας στήριξη, μου δίνουν το προνόμιο να δηλώσω επισήμως και δημόσια ότι:

Στις εκλογές στις 26 Μαΐου 2019 θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς και απόψε από αυτήν εδώ την αίθουσα, σας καλώ όλες και όλους, να συμμαχήσουμε για να κτίσουμε μαζί έναν νέο Δήμο Καστοριάς, έναν Δήμο σύγχρονο, με πρόγραμμα και συγκεκριμένους στόχους, άρτια οργανωμένο, αποτελεσματικό, καινοτόμο, εξωστρεφή με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, με συλλογικό μοντέλο διοίκησης και αμφίδρομη επικοινωνία με όλους τους δημότες, έναν Δήμο που θα έχει, πάντα: επίκεντρο τον άνθρωπο, την ισόρροπη και δίκαιη ανάπτυξη όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, όλων των Κοινοτήτων και θα είναι μπροστάρης σε κάθε αγώνα, σε κάθε προσπάθεια όλων των συλλογικοτήτων που μοχθούν για την προκοπή και αναγέννηση αυτού του τόπου.

Συνδημότισσες και συνδημότες μου,

Επειδή τα προβλήματα είναι πολλά και συνεχίζεται η οικονομική και κοινωνική κρίση, είναι επιτακτική ανάγκη, να χτίσουμε το νέο Δήμο Καστοριάς με τα χαρακτηριστικά που ανέφερα.

Δεν αρκούν τεράστιες αλλαγές στον Δήμο και στον τρόπο διοίκησης του, πρέπει να αλλάξει εντελώς και η νοοτροπία των αιρετών, αλλά και των πολιτών.

Οι αιρετοί πρέπει να υπηρετούν, επαναλαμβάνω: να υπηρετούν τους συμπολίτες τους, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Και τους πολίτες πρέπει να τους πείσουμε, πως η συμμετοχή τους στα κοινωνικά δρώμενα και στον ίδιο τον Δήμο Καστοριάς, είναι απαραίτητη.

Θα πρέπει να πεισθούν όλοι: σύλλογοι, οργανώσεις, ότι είναι αναγκαίο να συμμαχήσουν και αυτό θα κάνει ο νέος Δήμος Καστοριάς, θα είναι ο μπροστάρης για να δημιουργηθεί η μεγάλη συμμαχία, για να πάμε, με σίγουρα βήματα τον τόπο και την κοινωνία μας, μπροστά.

Είναι ώρα, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι όλοι οι φορείς, οργανώσεις, συνεταιρισμοί, σύλλογοι, που υπάρχουν και δρουν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Καστοριάς, αλλά και οι σύλλογοι Καστοριανών, όπου και αν αυτοί βρίσκονται. Όλοι αυτοί, έχουν κάτι να πουν, κάτι να προτείνουν. Όλοι αυτοί, δραστηριοποιούνται για να προσφέρουν στον κλάδο ή στον  τόπο τους. Όλοι αυτοί, είναι από ένα κομμάτι του puzzle του νέου Δήμου Καστοριάς. Όλα αυτά, τα κομμάτια, είναι πολύτιμα και ενωμένα μεταξύ τους, θα δώσουν μία εικόνα ομόνοιας και ένα νέο δυναμικό διεκδικητικό πλαίσιο, συμμαχώντας όλοι μαζί για να μπορούμε να δημιουργήσουμε την προοπτική αναγέννησης του τόπου μας, προοπτική προκοπής και προόδου για όλες και όλους.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Είναι πολύ συνηθισμένο να δηλώνουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ότι τα ψηφοδέλτιά τους είναι ακομμάτιστα, χωρίς χρώματα και ταμπέλες. Αυτό θέλουν (και σωστά) οι περισσότεροι συνδημότες μας και γι’ αυτό τα λένε όσοι θέλουν να χαϊδεύουν αυτιά.

Εμείς ξεκαθαρίζουμε: ο συνδυασμός μας είναι πραγματικά ανεξάρτητος, όχι μόνον επειδή σε αυτόν συμμετέχουν πολίτες όλων των πολιτικών χώρων, είναι ανεξάρτητος και αδέσμευτος γιατί δεν κρύβεται από πίσω κανένα πολιτικό γραφείο, κανένας πρώην παράγοντας, καμία ομάδα συμφερόντων, κανένας και τίποτα που να βάζει ιδιοτελείς στόχους, κανένας δεν μας χρηματοδοτεί και κανένας δεν μας σπονσονάρει. Εμείς έχουμε τις δικές μας αξίες, δεν τις διαπραγματευόμαστε και δεν θα τις διαπραγματευτούμε ποτέ.

Όσον αφορά τις αξίες, λένε ότι: οι αξίες των ανθρώπων δίνουν μορφή και κατεύθυνση στη θέλησή τους και πως βάζουν τη θέληση αυτή σ’ ένα καλούπι που πήζει και δεν σπάει.

Γι’ αυτό και τις αξίες μας, δεν τις διαπραγματευόμαστε και δεν θα τις διαπραγματευτούμε ποτέ.

Οι αξίες μας:

Η γνώση: Η συνεχής προσπάθεια απόκτησης και διεύρυνσης της. Χωρίς γνώσεις δεν χτίζεται ένας νέος σύγχρονος Δήμος, ούτε καν διοικείται, απλά σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις.

Η συμμετοχή: Οι πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή τους και το μέλλον των παιδιών τους.

Η δημιουργικότητα: Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να ξεδιπλώνονται τα ταλέντα και οι ικανότητες των νέων και όλων των άξιων συνδημοτών μας. Έτσι η καινοτομία και η ποιότητα θα μπορούν να ευδοκιμούν προς όφελος όλης της κοινωνίας.

Η ανθρωπιά: Να είμαστε δίπλα στους πολίτες και να αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Οι ευπαθείς και ειδικές ομάδες πληθυσμού να έχουν φωνή και εκπροσώπηση μέσα στο νέο Δήμο Καστοριάς.

Ανάπτυξη: Να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο και μέσο, ώστε μέσα από την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις και την καινοτομία, να δημιουργούνται νέες και βιώσιμες θέσεις απασχόλησης, ικανές να δώσουν ανάσα ζωής στους συμπολίτες μας, που σήμερα νιώθουν αβοήθητοι και να δώσουμε προοπτική στις νέες και νέους μας.

Το δίκαιο: Να ικανοποιούμε απόλυτα το «περί δικαίου αίσθημα» και την ισονομία, έξω από ιδιοτέλειες, προσωπικά συμφέροντα, ημέτερους, μεθοδεύσεις και αδικίες.

Η ανεξαρτησία και να παραμείνουμε αδέσμευτοι: Να μην αλλοιώνεται η πορεία μας από πολιτικούς και μικροπολιτικές, να ξεπερνάμε κάθε πιθανό κομματικό εμπόδιο αλλά και να μην εξαρτιόμαστε ποτέ από ομάδες συμφερόντων.

Ο σεβασμός: Να σεβόμαστε όλες και όλους τους συνδημότες μας και τον περιβαλλοντικό, ιστορικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό μας πλούτο.

Και όπως ανέφερα και νωρίτερα, η Συμμαχία:

Φορείς, οργανώσεις, συνεταιρισμοί, σύλλογοι, όλοι – χωρίς κανέναν απολύτως αποκλεισμό – που υπάρχουν και δρουν στον Δήμο Καστοριάς, μαζί και οι σύλλογοι Καστοριανών, όπου και αν αυτοί βρίσκονται να συμμαχούμε για ένα καλύτερο μέλλον.

Μαζί καταγράφουμε τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, τις ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν, καταθέτουμε προτάσεις, προτείνουμε τους τρόπους συνεργασίας, τις συνέργειες που μπορούν να γίνουν και όλοι μαζί με τεχνοκράτες της αυτοδιοίκησης, ολοκληρώνουμε το στρατηγικό σχέδιο αναγέννησης του τόπου μας και χαράσσουμε τον δρόμο για ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο μέλλον.

Επιμένουμε στη λέξη Συμμαχία γιατί, με το νέο νόμο, τον Κλεισθένη:

Οι εκλογές του Μαΐου 2019 αλλά και η αύριο ημέρα, θα αποτελέσουν για τον Δήμο μας, ένα υποχρεωτικό πεδίο συμμαχιών, συνεννοήσεως, συνεργασιών και συναίνεσης. Και είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση.

Αναφέρθηκα σε κάποιες από τις αξίες μας, με αυτές ξεκινάμε και με αυτές θα πορευτούμε μέχρι τις εκλογές και μετά από αυτές.

Στο νέο Δήμο Καστοριάς, η αξιότητα της καθεμιάς και του καθενός, θα είναι το κριτήριο για την στελέχωσή του και για εμάς, αξιότητα σημαίνει:

Ικανότητα, Ανιδιοτέλεια, Θέληση και Αποφασιστικότητα.

Αυτά μαζί με τη Γνώση, το κοστολογημένο και προσδιορισμένο χρονικά πρόγραμμά μας, το στρατηγικό μας σχέδιο και τις ευρύτερες συμμαχίες, θα είναι τα όπλα για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων και συγχρόνως θα αποτελέσουν τις σταθερές βάσεις, πάνω στις οποίες θα οικοδομηθεί το μέλλον αυτού του τόπου, ένα μέλλον στο οποίο η ελπίδα θα μπορεί να ανθίσει και τα όνειρα όλων μας – για προκοπή και πρόοδο – να γίνουν πραγματικότητα.

Φίλες και φίλοι,

Από την αρχή της προσπάθειας μας, μέχρι την αποψινή επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου και μέχρι τις εκλογές, έχουμε αποφασίσει να μην επιτρέψουμε να μας επηρεάσουν κατηγορίες και μικροπολιτικά τερτίπια άλλων υποψηφίων και να μην απαντούμε. Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μείνουμε απαθείς, σε ψέματα και συκοφαντίες.

Σε αυτή την προεκλογική περίοδο:

Εύχομαι και ελπίζω να μην υπάρξουν υποψήφιοι που θα υπόσχονται τα πάντα στους πάντες. Δυστυχώς, όσα λιγότερα γνωρίζει κάποιος από Τοπική Αυτοδιοίκηση και το πως λειτουργεί ένας Δήμος, οι υπηρεσίες του, οι υποχρεώσεις και οι δυνατότητές του, τόσο πιο εύκολα μπορεί να μοιράζει δεξιά και αριστερά υποσχέσεις, οι οποίες θα είναι σαν ακάλυπτες επιταγές.

Ελπίζω, κανένας να μην βασίσει την προεκλογική του προσπάθεια μόνο σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, να μην εξαρτάται από εξωθεσμικούς παράγοντες και φυσικά να μην λέει ψέματα για να ζημιώσει άλλον. Εννοείται πως ο πολιτικός πολιτισμός μας, επιβάλει να αντιπαρατεθούμε δημόσια, όπου ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να πει: ποιο είναι το όραμά του, αλλά και το πώς θα το κάνει πραγματικότητα.

Δεν πήγε και δεν θα πάει ποτέ μπροστά ένας τόπος με ακατάσχετες υποσχέσεις, με εξαρτήσεις, με λαϊκισμό και με θολές και γενικόλογες προτάσεις.

Εμείς επιλέγουμε την σοβαρότητα, επιλέγουμε να δεσμευόμαστε για αυτά που ξέρουμε ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε.

Διανύουμε μία συγκυρία όπου ο μόνος δρόμος που υπάρχει, είναι αυτός της αλήθειας, της ευθύνης και των συμμαχιών.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από το να λέμε με θάρρος και τόλμη όλες τις αλήθειες.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από το να πάρουμε την ευθύνη πάνω μας, με ευθύνη να συνεργαζόμαστε, με ευθύνη, γνώση και πρόγραμμα – θέλω να γνωρίζετε πως το πρόγραμμά μας ολοκληρώνεται και σύντομα θα έχουμε την τιμή να το παρουσιάσουμε δημόσια – επαναλαμβάνω με γνώση, πρόγραμμα και ευθύνη, να κάνουμε το κάθε μας βήμα. Η ευθύνη απέναντι στον συμπολίτη μας, να καθορίζει την κάθε μας προσπάθεια, την κάθε μας δράση, την κάθε μας σκέψη.

Συνδημότισσες, συνδημότες, φίλες και φίλοι,

Παρακολουθούσα τα παιδιά μου να μεγαλώνουν, στα μέρη που ανάθρεψαν και μένα – τώρα τα δικά μου, δυστυχώς, έχουν φύγει, όπως και πολλά άλλα, για να εργαστούν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια – ταυτόχρονα, όσο τα έβλεπα να μεγαλώνουν, ένιωθα να μεγαλώνει και η ανάγκη μου να προσφέρω τον καλύτερο μου εαυτό στον Δήμο μας, για να διασφαλίσω σε κάθε παιδί σαν τα δικά μου, σε κάθε νέο που κάνει τα πρώτα του βήματα, αλλά και κάθε ηλικιωμένο που έχει ήδη προσφέρει αμέριστα την ζωή του στον τόπο μας, ένα διαφορετικό, ασφαλές και αξιοπρεπές μέλλον.

Αυτό με ώθησε να ασχολούμαι με τα κοινά και τώρα με ωθεί ακόμη πιο δυνατά η ανάγκη να κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, να σταματήσει η φυγή των νέων από τον τόπο τους, ο Δήμος Καστοριάς να είναι ο μπροστάρης, σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και αναγέννησης του τόπου μας, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα σταματήσουν την αιμορραγία που ζει η Καστοριά και τα χωριά μας.

Το όραμά μας, το όραμα κάθε δημότισσας και δημότη Καστοριάς, για ένα καλύτερο αύριο, για να γίνει πραγματικότητα, απαιτεί γνώση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και χρειάζεται ανθρώπους ανιδιοτελείς με αποφασιστικότητα και μεράκι και αυτοί οι άνθρωποι, φίλες και φίλοι μου, υπάρχουν!

Η σοφία των μεγαλύτερων και η κληρονομιά που μας αφήνουν, η δυναμική των νέων, η παραγωγικότητα των ήδη ενεργών και σκληρά εργαζομένων δημοτών μας, είναι συστατικά που πρέπει να  συνενωθούν. Αυτή η συνένωση – με άλλα λόγια – αποτελεί και μία συμμαχία.

Αυτή η συμμαχία μαζί με τη συμμαχία όλων των συλλογικοτήτων, όλων των σκεπτόμενων και άξιων συμπολιτών μας, μπορεί να επιλύσει τα χρόνια προβλήματα. Η γνώση και η συμμαχία δυνάμεων θα κτίσει το νέο Δήμο Καστοριάς, θα αντιμετωπίσει τις δύσκολες συγκυρίες, αυτή η συμμαχία που ξεκινάει απόψε από αυτήν εδώ την αίθουσα, θα πάει τον τόπο μας μπροστά!

Γιατί τόπος μας αξίζει!

Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε σε ένα μέλλον που μας αξίζει και μας πρέπει!

Σας καλώ όλες και όλους, όχι απλά να γυρίσουμε σελίδα, όχι απλά να πάμε παρακάτω, όχι απλά να δουλέψουμε περισσότερο, σας καλώ να  κλείσουμε το βιβλίο του παρελθόντος και, όλοι μαζί, να κτίσουμε το νέο Δήμο Καστοριάς, έναν Δήμο σύγχρονο, με πρόγραμμα και συγκεκριμένους στόχους, άρτια οργανωμένο, αποτελεσματικό, καινοτόμο, εξωστρεφή με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, με συλλογικό μοντέλο διοίκησης και αμφίδρομη επικοινωνία με όλους τους δημότες, έναν Δήμο που θα έχει, πάντα: επίκεντρο τον άνθρωπο, την ισόρροπη και δίκαιη ανάπτυξη όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, όλων των Κοινοτήτων και θα είναι μπροστάρης σε κάθε αγώνα, σε κάθε προσπάθεια όλων των άξιων συμπολιτών μας και των συλλογικοτήτων, που μοχθούν για την προκοπή και αναγέννηση αυτού του τόπου.

Σας καλώ, στον καλό αγώνα, στον αγώνα που δεν επιτρέπει χώρο στην   ιδιοτέλεια, στα οργανωμένα συμφέροντα. Σας καλώ στον καλόν αγώνα για να πάμε τον ευλογημένο τόπο μας μπροστά, να δώσουμε πραγματική προοπτική ανάπτυξης, να ανοίξουμε τον δρόμο στην πρόοδο, τα παιδιά μας να μπορούν να εργαστούν, να κάνουν οικογένεια και να προκόψουν εδώ, εδώ σε αυτή την υπέροχη πόλη και στα σπουδαία χωριά μας, απόψε σας ζητώ να στηρίξετε τον ανεξάρτητο και αδέσμευτο συνδυασμό μας, σας ζητώ να συμμαχήσετε μαζί μας, σας ζητώ να κερδίσουμε το μέλλον, να κερδίσουμε το μέλλον όλοι μαζί, με γνώση, αγάπη και αγώνα!

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και δεσμεύομαι ότι: όπως σας κοιτώ απόψε στα μάτια, έτσι και μετά τις εκλογές, όταν – ο καθένας από εμάς, από το μετερίζι του – θα κτίζουμε το νέο Δήμο Καστοριάς, θα σας κοιτώ και πάλι στα μάτια.

Σας ευχαριστώ και πάλι – και να είστε όλες και όλοι βέβαιοι πως: απόψε από αυτή εδώ την αίθουσα, ξεκινάμε και ανοίγουμε δρόμους στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στην αληθινή ελπίδα!

https://www.youtube.com/watch?v=bE6USOZEYKw

Φωτογραφίες: Τακής Κλαζίδης

 

 

 

 

 

Back to top button