Άργος ΟρεστικόΔυτική ΜακεδονίαΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Η εκδήλωση για την αναπηρία και το bullying (φωτογραφίες – βίντεο όλη η εκδήλωση)

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση «Η δύναμη της θέλησης : Αναπηρία και bullying»που διοργάνωσε ο Σύλλογος Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας και αφορούσε τους γονείς, θεραπευτές και επαγγελματίες του χώρου της αναπηρίας. Ακόμη ο σύλλογος έκοψε τη βασιλόπιτά του

Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι Κωνσταντίνου Μαρία, Χειρούργος Οφλαλμίατρος, ο Δημήτριος Παναγιώτου, Χειρούργος Οφθαλμίατρος, η Δέσποινα Μπελόκα, Ψυχολόγος Κέντρου Ημέρας Άργους Ορεστικού, ο Γιώργος Ιατρού, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Ψυχοπαιδαγωγός-Υπεύθυνος Δομής «Κέντρο ΑμεΑ ο Σωτήρ», καθώς και η Δρ. Αλεξάνδρα Κόλκα-Κοινωνική Ψυχολόγος. Την εκδήλωση συντόνισε η Ταμίας του Συλλόγου τυφλών, Ειρήνη Χρηστάκη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την εικόνα του εαυτού των παιδιών με αναπηρία, τα νέα τεχνολογικά βοηθήματα για τα άτομα με προβλήματα όρασης, αναλύθηκε o τρόπος  αντιμετώπισης του οικογενειακού περιβάλλοντος στο ζήτημα του bullying και τέλος αναλύθηκε το ζήτημα της ενδοσχολικής βίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι συλλόγων του αναπηρικού κινήματος, επαγγελματίες του χώρου της αναπηρίας, γονείς και τοπικοί φορείς.

https://www.youtube.com/watch?v=z2iouj_O8oE

 

 

   

Φωτογραφίες και από prlogos.gr

Back to top button