ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Ασκήσεις αναπνοών και χαλάρωσης για τους “μικρούς” του ΑΣ Άργος Ορεστικό από την ψυχολόγο Παναγιώτα Δαμβοπούλου (φωτογραφίες – βίντεο)

Για να διαχειριστούν το άγχος , την πίεση, να αυξήσουν την αντοχή, τη συγκέντρωση και την αποτελεσματικότητα των κινήσεων

Ένα πολύ ενδιαφέρον απόγευμα πέρασαν τα αγωνιστικά τμήματα του ΑΣ Άργος Ορεστικό (παιδικό –προπαιδικό και κορασίδες-νεάνιδες) , με την κ. Παναγιώτα Δαμβοπούλου ψυχολόγο (αθλητική ψυχολόγος MSc, Π.Θ), να δείχνει στους αθλητές/τριες του συλλόγου ασκήσεις διαφραγματικών αναπνοών και μια τεχνική προοδευτικής χαλάρωσης της αναπνοής  για να εξοικειωθούν οι αθλητές στο σωστό τρόπο αναπνοών.

Αυτό τους βοηθάει τόσο στην άρτια λειτουργία του οργανισμού τους , όσο και στην βελτίωση της επίδοσης τους καθώς μπορούν να διαχειριστούν με αυτόν τον τρόπο το άγχος , την πίεση, να αυξήσουν την αντοχή τους , τη συγκέντρωση καθώς και την αποτελεσματικότητα των κινήσεων τους.

Ο ΑΣ Άργος Ορεστικό πρωτοπορεί βαδίζοντας σε σύγχρονα πρότυπα και σε συνεργασία με επιστήμονες και άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες , επιχειρεί να καλύψει όλο το φάσμα των στοιχείων εκείνων που συνθέτουν ένα αθλητή του σύγχρονου μπάσκετ.

Η κ. Δαμβοπούλου σε συνεργασία με τον σύλλογο θα πραγματοποιήσει προσεχώς ακόμη μία  ομιλία.

https://www.youtube.com/watch?v=dmPGrNkkHQU

 

 

Back to top button