ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά – Όπερα: «Κάρμεν» του Μπιζέ

Η Κάρμεν είναι η όπερα σύμβολο του έρωτα και της ελευθερίας και η αντισυμβατικότητα της είναι διαχρονική

Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD”, άνοιξε το πρόγραμμα μεταδόσεων του 2019 με την σπάνια όπερα «Αντριάνα Λεκουβρέρ» και πρωταγωνίστρια την συγκλονιστική Anna Netrebko. Η συνέχεια είναι εξίσου συναρπαστική με την παρουσίαση της  πολυαγαπημένης «Κάρμεν», το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 19:55, ενώ η μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα γίνει μόνο το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 19:55.

Η διεθνώς ανερχόμενη Γαλλίδα μεσόφωνος Clémentine Margaine είναι η ακαταμάχητη πλανεύτρα του έργου, δίπλα στον Roberto Alagna που μάγεψε το κοινό της Met ερμηνεύοντας τον ρόλο του Δον Χοσέ στην «Κάρμεν» του 2010. Ο Louis Langrée διευθύνει την πολυαγαπημένη παραγωγή της Met, στη φαντασμαγορική σκηνοθεσία του Sir Richard Eyre. Τα μοναδικά σκηνικά και κοστούμια είναι δημιουργίες του Rob Howell.

Η Κάρμεν είναι η όπερα σύμβολο του έρωτα και της ελευθερίας και η αντισυμβατικότητα της είναι διαχρονική. Αποτελεί ένα έργο πρόκληση, τόσο όσον αφορά στην πλοκή του έργου, όσο και στην μουσική που την πλαισιώνει. Οι ριζοσπαστικοί τρόποι που επινόησε ο Bizet για να αντιπαραβάλει αντίθετους κόσμους όπως η «σοβαρή» όπερα με τις πιο ελαφριές, λαϊκές  μελωδίες είναι αξεπέραστοι στην ιστορία της όπερας. Η ζωντάνια, ο αυθορμητισμός και ο έρωτας έρχονται αντιμέτωποι με τον θάνατο,  σε μια εναλλαγή συναισθημάτων που μας καθηλώνει σε όλη την διάρκεια της παράστασης.

Η Κάρμεν έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, έχει μεταφραστεί σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες, αλλά και σε άλλες, όπως Ιαπωνικά, Κινέζικα και Εβραϊκά και έχει καταφέρει να θεωρείται από πολλούς ως η πλέον επιτυχημένη όπερα στην ιστορία της μουσικής.

Το δίκτυο συνεργαζόμενων αιθουσών της Met στην Ελλάδα αποτελείται από τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού σε κάθε πόλη, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού. Με μεγάλη χαρά το δίκτυο αιθουσών της Met στην Ελλάδα υποδέχεται το K–CINEPLEX Λεμεσού, όπου θα φιλοξενούνται στο εξής επιλεγμένες προβολές από τις φετινές παραστάσεις.

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς στις 19:55

Τιμές εισιτηρίων:

  • 15,00 € κανονικό εισιτήριο.
  • 10,00 € μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων και ΑΜΕΑ.
  • 7,5 € το άτομο (15,00 € για δύο άτομα) με το κουπόνι «1+1 της ΟΔΟΥ», του φύλλου 957, που θα κυκλοφορήσει την  Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, ισχύει για 15 διπλά εισιτήρια και είναι απαραίτητη η δήλωση ονοματεπώνυμου στη εφημερίδα (ΟΔΟΣ, Μητροπόλεως 4, β’ όροφος, τηλ. 2467029638, e-mail: [email protected]) η οποία θα καταρτίσει ονομαστικό εκπτωτικό κατάλογο.

Η παράσταση θα προβληθεί  με ελληνικούς υπότιτλους, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς, από την Κοινωφελή Επιχείρηση  του Δήμου Καστοριάς Ορεστειάς.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων,  δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων επισκεφθείτε το www.metingreece.com ή ακολουθήστε τον επίσημο λογαριασμό MetinGreece στο Facebook.

Back to top button