ΑθλητικάΚαστοριά

ΑΣ Καστοριάς – Σάββας Χρυσόπουλος: “Δε μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς το μπάσκετ” (συνέντευξη)

Συνέντευξη εφ’ όλης της με τον σμολ φόργουορντ των “γουναράδων”

Στη Χρύσα Κοσμίδου

Η ενασχόληση  τού  Σάββα Χρυσόπουλου με την καλαθοσφαίριση, ξεκίνησε όταν πήγαινε δευτέρα δημοτικού. Ο πατέρας του τού μιλούσε για τα ιερά τέρατα που πέρασαν από το  ελληνικό μπάσκετ, και για την ομορφιά του αθλήματος, και έτσι λοιπόν αποφάσισε πως αυτό ήταν που ήθελε να κάνει στη ζωή του «Σε μικρή ηλικία, όταν πήγα στην ομάδα του ΠΑΟΚ, οι προπονητές μου, πέρα από τη βοήθεια που μου προσέφεραν,  μου έβαλαν  ακόμα περισσότερο μέσα μου το μικρόβιο του μπάσκετ. Έτσι λοιπόν,  κυνήγησα  έντονα το άθλημα και σε επαγγελματικό επίπεδο, καθώς είναι κάτι το οποίο πραγματικά αγαπώ πάρα πολύ».

Ο έμπειρος Σάββας Χρυσόπουλος, έχει φορέσει τη φανέλα πολλών μεγάλων ομάδων της χώρας μεταξύ των οποίων είναι ο ΠΑΟΚ, ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο Φίλιππος Βέροιας, ο Ηρακλής, η Δόξα Λευκάδας και ο  Ερμής Αγιάς. Από το καλοκαίρι του 2018 ανήκει στο ρόστερ του Α.Σ. Καστοριάς.

Η απόφασή του να ενταχθεί στην ομάδα των “Γουναράδων”  πάρθηκε εύκολα καθώς όπως ο ίδιος εξιστόρησε «Επικοινώνησα με τον προπονητή  Νίκο Καραγιάννη, ο οποίος είναι ένας καταξιωμένος προπονητής. Παράλληλα γνώριζα ότι η Καστοριά, είναι μια σοβαρή ομάδα, οπότε δεν ήταν δύσκολη η απόφασή μου. Επιδιώκω να πηγαίνω σε οργανωμένες ομάδες, καθώς πέρα από το πάθος μου για το μπάσκετ πρέπει οι συνθήκες να δημιουργούν  ηρεμία και στην καθημερινότητά μου».  

Το ερχόμενο Σάββατο, δηλαδή στις 2 Φεβρουαρίου, η ομάδα των “Γουναράδων” θα δώσει ένα μεγάλο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Χαρίλαο Τρικούπη. Η τελευταία νίκη επί της Ευρώπης Πευκοχωρίου, δίνει έναν άλλον αέρα στους φιλοξενούμενους «Σίγουρα, όταν κερδίζεις ένα αγώνα, πηγαίνεις στον επόμενο με πιο έντονη την αυτοπεποίθηση», σχολίασε ο Σάββας.

Πλέον ο Χρυσόπουλος,  δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς να τριπλάρει. Η τελευταία σκέψη πριν μπει στο αγωνιστικό παρκέ είναι στη μητέρα του. Η εικοσαετής εμπειρία του τού έμαθε πως «Ο καθένας πρέπει να ακολουθεί αυτό το οποίο αγαπάει». 

More info

Ηλικία: 29

Καταγωγή:  Θεσσαλονίκη

Οικογενειακή κατάσταση: Ανύπαντρος

Ζώδιο: Ταύρος

Θέση: Σμολ φόργουορντ

Αριθμός φανέλας: 9

Ύψος: 1.98 μ.

Μότο: Έχεις 100% ποσοστό αστοχίας στα σουτ που δεν έριξες ποτέ

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα

 

 

Back to top button