Καστοριά

Γιώργος Καραταγλίδης: “Θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις όλων των μελισσοκόμων της περιοχής μας” (βίντεο)

Η μελισσοκομία ανθεί στην Καστοριά

Για πρώτη φορά, έπειτα από πολλά χρόνια, ιδρύεται στην Καστοριάς ένας Σύλλογος για τους Μελισσοκόμους. Μάλιστα την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Συλλόγου Επαγγελματιών-Ερασιτεχνών Μελισσοκόμων Ν. Καστοριάς, αλλά και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Πρόεδρος εκλέχτηκε ο γνωστός για τη δράση του και την ενασχόλησή του με  τα κοινά  της Καστοριάς Γιώργος Καραταγλίδης.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Πριν από μερικούς μήνες, οι μελισσοκόμοι της Καστοριάς, αλλά και οι σπουδαστές του τμήματος Μελισσοκομίας του Ι.Ε.Κ. Καστοριάς, αποφάσισαν να ιδρύσουν το δικό τους Σύλλογο «Οργανωθήκαμε  και προχωρήσαμε με γοργούς ρυθμούς. Παίρνοντας κάποια στοιχεία από την Π.Ε. Καστοριάς, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν 320 άτομα, τα οποία διαθέτουν μελισσοκομικά βιβλιάρια. Θεωρήσαμε λοιπόν ότι όλοι αυτοί θα πρέπει να έχουν ένα Σύλλογο στον οποίο θα μπορούν να απευθυνθούν, μέσα από τον οποίο μπορέσουν να λύσουν τα όποια προβλήματά τους», ενημέρωσε ο κ. Καταταγλίδης.

Επάγγελμα μελισσοκόμος

Σύμφωνα με τον κ. Καραταγλίδη το πρώτο πράγμα που χρειάζεται κάποιος προκειμένου να ασκήσει το επάγγελμα του μελισσοκόμου  είναι…

Η συνέχεια στο orizontespress.gr

Το Δ.Σ του Μελισσοκομικού Συλλόγου Καστοριάς

 

 

Back to top button