Καστοριά

Επανεξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης ο Καστοριανός Βασίλης Παπαστεργιάδης (συνέντευξη)

Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης. Ο πρόεδρος της Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης σχολίασε το αποτέλεσμα στο Ελληνικό Πρόγραμμα του SDS.

Του Πάνου Αποστόλο

Μιλώντας στο Πρόγραμμά μας, ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, δήλωσε ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα.

“Είμαι τυχερός που έχω δίπλα μου ένα εξαιρετικό διοικητικό συμβούλιο, αποτελούμενο από άτομα που εργάζονται αφιλοκερδώς,” είπε.

Πρώτος στόχος για τον κ. Παπαστεργιάδη, είναι να βρεθεί τρόπος ώστε να επεκταθεί η δραστηριότητα της Κοινότητας, όχι μόνο μέσα στους χώρους του κτιρίου του Ελληνικού Κέντρου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, που περικλείουν οι οδοί Lonsdale Street και Russell Street.

“Μια περιοχή που ήταν το κέντρο του Ελληνισμού της Μελβούρνης για πάνω από πενήντα χρόνια”, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαστεργιάδης αναφέρθηκε στην υπόσχεση της υπουργού Τζένης Μικάκου, πριν από τις πολιτειακές εκλογές του Νοεμβρίου, ότι η κυβέρνηση της Βικτώριας θα χρηματοδοτήσει με 2,5 εκατομμύρια δολάρια την ενίσχυση της περιοχής του Greek District στο κέντρο της Μελβούρνης, μέσα από πολιτιστικά και εκπαιδευτικα δρώμενα και την προβολή έργου ομογενών καλλιτεχνών.

 Περιορισμένη συμμετοχή στις εκλογές 

Σχολιάζοντας τη μικρή συμμετοχής στις εκλογές της 20ης Ιανουαρίου, ο κ. Παπαστεργιάδης είπε ότι υπήρχε έλλειψη εκλογικών συνδυασμών, με αποτέλεσμα τα εγγεγραμμένα μέλη να θεωρούν δεδομένη την επανεκλογή του συνδυασμού του κ. Παπαστεργιάδη.

Για το αν θα λάβει κάποια πρωτοβουλία προκειμένου να ενισχύσει τη συμμετοχή στις επόμενες εκλογές, ο κ. Παπαστεργιάδης, είπε στο Ελληνικό Πρόγραμμα, ότι το πιο σημαντικό για τον ίδιο είναι η συμμετοχή της ομογένειας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα σχολικά προγράμματα που καταρτίζει η Κοινότητα.

“Σε όλα τα σεμινάρια, σε όλες τις εκδηλώσεις αλλά και στις επαφές μας με άλλους οργανισμούς και με τις κυβερνήσεις, βλέπουμε ότι η συμμετοχή ομογενών νεαρής ηλικίας και μεταγενέστερων γενεών είναι αυξημένη,”  τόνισε.  

Bill Papastergiadis (centre) with candidates for the Greek Community of Melbourne's Board on the day of the election (20 January).

Τα αποτελέσματα των εκλογών αναλυτικά

Η Εφορευτική Επιτροπή για τη διεξαγωγή των εκλογών ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2019, ανακοίνωσε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν, ομαλά και χωρίς παρατυπίες.

Στις εκλογές, ψήφισαν συνολικά 532 μέλη της Κοινότητας ενώ όπως έγινε γνωστό 20 ψηφοδέλτια κρίθηκαν ως άκυρα.

Η παράταξη «Κοινοτική Ανανέωση» της οποίας ηγείται ο πρόεδρος του οργανισμού, Βασίλης Παπαστεργιάδης, επικράτησε άνετα με τα 19 μέλη της παράταξής του να εκλέγονται σε ισάριθμες θέσεις  του διοικητικού συμβουλίου.

Τις περισσότερους ψήφους, πήρε ο εκπρόσωπος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής της Κοινότητας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Νίκος Ντάλλας. Πρώτη επιλαχούσα αναδείχτηκε η ανεξάρτητη υποψήφια Στέλλα Παπακωνσταντίνου με 188 ψήφους. Τα 19 μέλη που εξελέγησαν θα συνέλθουν σύντομα για να καταρτιστούν σε σώμα.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν οι:

Ντάλλας Νίκος 496
Κουκουβιτάκης Νίκος 493
Ηλιού Τάμμυ 490
Βλαχάκης Λεωνίδας 486
Ζάγκαλη Βασιλική 486
Μάρκος Θόδωρος 481
Μποσινάκης Tζιμ 481
Παπαδόπουλος Σπύρος 481
Παπαστεργιάδης Βασίλης 478
Μάρκος Κώστας 477
Πυρπυρής Μαρίνης 475
Καραμίτος Μιχάλης 473
Γεωργαλή Άντζελα 471
Βασιλειάδης Φίλιππος 470
Κώστα Αλέξης 460
Καλλιάνη Βούλα 459
Πάττα Τζορτζίνα 448
Σγαρδέλης Τας 444
Σικαβίτσας Χρήστος 435

Τα μέλη που δεν κατάφεραν να εκλεγούν είναι τα ακόλουθα:

Παπακωνσταντίνου Στέλλα 188
Φίφης Χρήστος 143
Τσίτας Νώντας 104
Χουνταλάκης Μιχάλης 104
Τσίρκας Χρήστος 103
Τσακούμης Κώστας 94

sbs.com.au

 

Back to top button