Κόσμος

Η τυπική ημέρα ενός μέσου Κινέζου

Την καθημερινότητα του μέσου Κινέζου αποτυπώνει έρευνα που δημοσιοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (NBS), δίνοντας λεπτομέρειες για το πώς περνούν τον χρόνο τους οι κάτοικοι σε 11 επαρχίες της χώρας.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο μέσος Κινέζος κοιμάται για 9 ώρες και 19 λεπτά την ημέρα, δαπανά 4 ώρες και 24 λεπτά σε αμειβόμενη εργασία ενώ χρειάζεται 1 ώρα και 44 λεπτά για τα γεύματά του και 24 λεπτά για τις κοινωνικές του επαφές.

Στην έρευνα της NBS, που διενεργήθηκε το 2018, συμμετείχαν συνολικά 48.580 κάτοικοι αστικών και αγροτικών περιοχών. Πρόκειται για την δεύτερη τέτοια έρευνα της NBS, ενώ η πρώτη πραγματοποιήθηκε το 2008.Οι συμμετέχοντες υπολόγισαν τον χρόνο που ξοδεύουν για βιολογικές τους ανάγκες, για αμειβόμενη και μη αμειβόμενη εργασία, για αναψυχή, εκπαίδευση και ταξίδια, σε μια τυπική ημέρα.

Οι άνδρες ξοδεύουν περίπου 100 λεπτά περισσότερα σε αμειβόμενη εργασία σε σχέση με τις γυναίκες κατά μέσο όρο και οι άνδρες ηλικίας 25 έως 29 ετών είναι αυτοί που δουλεύουν περισσότερο – 8 ώρες και 6 λεπτά την ημέρα.

Οι γυναίκες ξοδεύουν καθημερινά 3 ώρες και 48 λεπτά από τον χρόνο τους σε μη αμειβόμενη εργασία, όπως οι οικιακές δουλειές και η φροντίδα των παιδιών – κάτι στο οποίο οι άνδρες αφιερώνουν περίπου 90 λεπτά.

Στον ελεύθερό τους χρόνο, οι συμμετέχοντες απάντησαν ότι συνήθως παρακολουθούν τηλεόραση – περίπου 100 λεπτά την ημέρα.

ΑΠΕ

Back to top button