ΑγροτικάΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΚοζάνη

Ο Παναγιώτης Κώττας για τα άλογα της Δυτικής Μακεδονίας στην 11η Zootechnia (φωτογραφίες – βίντεο)

Σαλόνι αλόγου στη Zootechnia 2019.
Θεσσαλονίκη 31 Ιανουαρίου-3 Φεβρουαρίου στο περίπτερο της Δυτικής Μακεδονίας.
Πάντα μεγάλο το ενδιαφέρον της Περιφέρειας μας και ιδιαίτερα του Περιφερειάρχη μας του Θόδωρου του Καρυπίδη, για τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής, τη διατήρηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και στην προκείμενη περίπτωση την προβολή των αλόγων της ένωσης πλαγιοτροχαστών (Αραβανιαρικων) αλόγων, τα οποία αποτελούν ιστορικό πλούτο για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.
Σιάτιστα, Αιανή αλλά και πολλά άλλα σημεία της Περιφέρειας μας έχουν άρρηκτα συνδεδεμένα τοπικά έθιμα με τα συγκεκριμένα άλογα.
Η ίδρυση της ΕΝ.Ι.Π.Ι. «Ένωση Ιδιοκτητών πλαγιοτροχαστών Ίππων Μακεδονίας», η οποία ιδρύθηκε το 2015 με έδρα την Σιάτιστα Κοζάνης, από ιδιοκτήτες πλαγιοτροχαστών ίππων που καλλιεργούν την παραδοσιακή και αθλητική ιππασία, καθώς και ο σκοπός της, για την αναγνώριση, καταγραφή σε Βιβλία Γενεαλογίας, ανάπτυξη, βελτίωση, αναπαραγωγή, προστασία, διάδοση και αξιοποίηση της αυτόχθονης ελληνικής φυλής πλαγιοτροχαστών ίππων, με ιστορία τριών χιλιετιών, έπεισε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τη στήριξή αυτής της προσπάθειας.
Παναγιώτης Κώττας


 

One Comment

Back to top button