Καστοριά

Καλαμάτα: Νέες μαρτυρίες για την ανείπωτη τραγωδία στην ταβέρνα (βίντεο)

Η είδηση συγκλόνισε τη χώρα. Τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους το βράδυ του Σαββάτου (2.2.2019) μέσα σε ταβέρνα στην Καλαμάτα, όπου ξέσπασε πυρκαγιά από διαρροή υγραερίου. Από την κουζίνα ανασύρονται νεκρές η 53χρονη ιδιοκτήτρια, μια 50χρονη εργαζόμενη στην κουζίνα και μια ακόμη εργαζόμενη 46 ετών, μητέρα 4 κοριτσιών. Ο ιδιοκτήτης και μια 27χρονη εργαζόμενη βγαίνουν από την ταβέρνα με εγκαύματα και μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν την πυροδότηση του αερίου της φιάλης γκαζιού στην κουζίνα του εστιατορίου, την οποία συνόδευσε ένας τρομακτικός ήχος και οι φωνές των θαμώνων του καταστήματος, που είδαν τεράστιες φλόγες να έχουν καλύψει την κουζίνα και να ξεπηδούν μέχρι την είσοδο της ταβέρνας.

Ένοικος υπερκείμενου διαμερίσματος περιγράφει ότι έγινε μπλακ άουτ και όλοι πετάχτηκαν έντρομοι στον δρόμο, όπου είδαν τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας να προσπαθεί να ανοίξει τρύπα στον τοίχο για να σώσει την γυναίκα του και τις δύο υπαλλήλους, οι οποίες όμως βρήκαν φρικτό θάνατο στις φλόγες. Ο ίδιος έχει υποστεί εγκαύματα και βαρύ σοκ…

Πώς έγινε η τραγωδία

Η φωτιά με τα μέχρι τώρα στοιχεία ξεκίνησε κατά την αλλαγή φιάλης υγραερίου. Δίπλα οι εστίες ήταν αναμμένες. Φαίνεται πως υπάρχει διαρροή και τα πάντα τυλίγονται στις φλόγες. Από το σύστημα εξαερισμού η φωτιά επεκτείνεται στην οροφή του καταστήματος με είκοσι πελάτες και εργαζόμενους να τρέχουν να σωθούν. Οι τρεις γυναίκες εγκλωβίζονται στην κουζίνα αφού οι φιάλες βρίσκονται δίπλα στην πόρτα.

«Πήγε η σύζυγός μου να αλλάξει τη φιάλη. Πήρε φωτιά. Προσπαθούσα να μπω στην κουζίνα αλλά δεν μπορούσα. Απελπίστηκα. Πήρα τη βαριοπούλα και προσπάθησα να ανοίξω τρύπα στον τοίχο», είπε στην πυροσβεστική ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας που είδε τη γυναίκα και τις υπαλλήλους του να χάνονται στις φλόγες.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση ενώ επαναλαμβάνει στους οικείους του ότι θέλει να πεθάνει.

Μηνύματα και λουλούδια στο σημείο

Έξω από την ταβέρνα ο κόσμος αφήνει λουλούδια και σημειώματα λέγοντας αντίο στις τρεις γυναίκες. Ένα μήνυμα είναι από το σύζυγο της 46χρονης μητέρας 4 παιδιών. «Έφυγες καρδιά μου και δεν πρόλαβα να σου πω πόσο σ’ αγαπώ. Καλό ταξίδι», γράφει το σημείωμα.

https://www.youtube.com/watch?v=WGvL2w1D_2w

Το ανακριτικό της πυροσβεστικής και η επιθεώρηση εργασίας με συνεχείς αυτοψίες προσπαθούν να βρουν απαντήσεις στα αίτια της τραγωδίας και στο αν τηρούνταν όλοι οι κανόνες ασφαλείας για το προσωπικό και τους πελάτες.

Με πληροφορίες από ANT1, Alpha, ΣΚΑΙ

newsit.gr

 

Back to top button