Καστοριά

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας για το ταξίδι στις Βρυξέλλες

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Ιωάννη Μπλέτσα και τον Νομικό Σύμβουλο της Ε.Ο.Γ.  Ιωάννη Καραβιδά, μετέβησαν τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 στις Βρυξέλλες (Βέλγιο), προκειμένου να επιληφθούν σημαντικά και καίρια ζητήματα του κλάδου της γούνας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε συναντήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων Ευρωβουλευτών σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γουνοποιία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και έπειτα από αίτημα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γούνας (Fur Europe)  και του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας (International Fur Federation) κ. Ιωάννη Μανάκα.

Την αποστολή συνόδευσε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, η οποία μεσολάβησε για την πραγματοποίηση συνάντησης με τον Επίτροπο κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο, αλλά και με τους Ευρωβουλευτές  της Νέας Δημοκρατίας.

Τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι τα ακόλουθα:

Α)Αντιμετώπιση των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων

Β) Ενημέρωση για τα προγράμματα WELFUR-FURMARK-Βιοδιατηρησιμότητα της

Γούνας

Γ) Ένταξη του mink στη λίστα των επεμβατικών ειδών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δ) Ενημέρωση του Έλληνα Επιτρόπου και των Ευρωβουλευτών  για τις θέσεις και

δράσεις της ελληνικής γουνοποιίας.

 «Επιδιώξαμε και καταφέραμε να συναντηθούμε με τον Επίτροπο Δημήτριο Αβραμόπουλο. Ο χρόνος ήταν περιορισμένος, ωστόσο δεν αφήσαμε ούτε ένα λεπτό ανεκμετάλλευτο και πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με πολλούς Ευρωβουλευτές, σχεδόν από το σύνολο των κομμάτων,  που εκπροσωπούν τη χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους Ευρωβουλευτές κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, κ. Γεώργιο Κύρτσο, κ. Μαρία Σπυράκη, κ. Νίκο Ανδρουλάκη ,κ. Μιλτιάδη Κίρκο ,κ. Γεώργιο Επιτήδειο. Επίσης εξέφρασαν την στήριξη τους οι κ.κ. Ελισσάβετ Βόζενμπεργκ και Θεόδωρος Ζαγοράκης. Επιδιώκουμε συνάντηση και με τους υπόλοιπους Ευρωβουλευτές για την ανάδειξη των ζητημάτων του κλάδου. Οι επισκέψεις αυτές είναι πολύ σημαντικές καθώς προωθούμε άμεσα και καίρια τις θέσεις του κλάδου. Επιστρέψαμε με ενδυναμωμένη την  παρουσία μας  στην  Ευρωπαϊκή Ένωση », δήλωσε ο κ. Κοσμίδης.

Back to top button