ΑΣΕΠ: «Παγώνει» η έκδοση νέων προκηρύξεων για μόνιμες προσλήψεις

«Παγώνει» για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η δημοσίευση νέων προκηρύξεων από το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής που μίλησαν στην aftodioikisi.gr. 

Αιτία; Η ψήφιση του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τον τίτλο: «Ενδυνάμωση Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις». 

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που πλέον δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ  και αποτελεί νόμο του κράτους, γίνονται σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία των διαγωνισμών για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά την έκδοση του νόμους σε ΦΕΚ, θα ξεκινήσει και η συγκεκριμένη διαδικασία, την οποία θα επιφορτιστεί αρμόδια επιτροπή, ένα Ειδικό Τμήμα Συμβούλων που θα καταρτίσει το σχετικό υπόδειγμα. Παρότι δεν θεωρείται χρονοβόρα διαδικασία, στην παρούσα φάση δεν μπορεί να προσδιοριστεί, από τα στελέχη του ΑΣΕΠ πότε θα ολοκληρωθεί.

Μόλις το σύστημα το προκηρύξεων γίνει συμβατό με τις προβλέψεις του νέου νομοθετικού πλαισίου, θα ξεκινήσει σταδιακά η έκδοση των νέων προκηρύξεων πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Αυτή τη στιγμή οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΣΕΠ έχουν προετοιμάσει διαγωνισμούς που είναι έτοιμοι στα κομπιούτερ της Ανεξάρτητης Αρχής και απομένει μόνο η δημοσιοποίηση τους και σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αφορούν χιλιάδες μόνιμες θέσεις στο δημόσιο.

aftodioikisi.gr

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.