Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΠρόσωπα

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος η Πόλυ Μπλιάγκα (βιογραφικό)

Φίλοι και φίλες,
Η απόφαση μου να συμμετάσχω στις δημοτικές εκλογές ως σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Ίωνος Δραγούμη του Δήμου Άργους Ορεστικού, με τον συνδυασμό του Πάνου Κεπαπτσόγλου «προτεραιότητα στον πολίτη», στάθηκε η αφορμή να γράψω τα βιογραφικά μου στοιχεία πιστεύοντας πως μέσα από αυτά θα μας δοθεί η ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα.
Ονομάζομαι Πηνελόπη (Πόλυ) Μπλιάγκα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Βογατσικό Καστοριάς. Αποφοίτησα από το Λύκειο Άργους Ορεστικού και εργάστηκα σε λογιστήριο στην Καστοριά για αρκετά χρόνια και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, όπου διέμεινα για δέκα χρόνια περίπου. Είμαι παντρεμένη με τον Κώστα Παπουλίδη (εκπαιδευτικό) και έχουμε δυο γιους τον Μπάμπη και το Γιάννη.
Παράλληλα με την ανατροφή των δυο παιδιών μου σπούδασα στο ΕΑΠ και απέκτησα το πτυχίο μου στον «Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» του τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών. Ταυτόχρονα παρακολούθησα αρκετά σεμινάρια μάνατζμεντ, ψυχολογίας, δημοσιογραφίας και χρήσης υπολογιστών.
Τα τελευταία 9 χρόνια ασχολούμαι ενεργά με την ανάδειξη της ιστορίας της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Βογατσικού. Κεντρικό αντικείμενο της έρευνάς μου αποτελεί η δεκαετία του 40. (Πόλεμος, Κατοχή, Αντίσταση, αντίποινα, κατοχική βία, τα παιδιά του εμφυλίου). Δείγμα της δουλειάς μου αποτελεί και η συμμετοχή μου στην εκπόνηση του βιβλίου με τίτλο: «Με λίγα ρούχα αιματωμένα», το οποίο αναφέρεται στα Ιταλικά αντίποινα την έκδοση του οποίου ανέλαβε ο Δήμος Άργους Ορεστικού το 2017, με την παραχώρηση υλικού από το προσωπικό μου αρχείο (φωτογραφίες και προφορικές μαρτυρίες). Παράλληλα ετοιμάζω και το βιβλίο μου με τίτλο «Το Βογατσικό στην Κατοχή 1941-1944». Επίσης διαχειρίζομαι το blog: «Η ζωή στο Βογατσικό σήμερα και χθες» hzoistovogatsiko.blogspot.gr
Αυτή τη στιγμή παρακολουθώ μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Ιστορία. Στόχος των σπουδών αυτών είναι να προετοιμάσουν επιστημονικά τους φορείς που διαχειρίζονται το παρελθόν στη δημόσια σφαίρα . Όπως την οργάνωση δράσεων με ιστορικό περιεχόμενο, την επιμέλεια ιστορικών σελίδων στο διαδίκτυο, την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, την οργάνωση παρουσιάσεων και στην διεξαγωγή σεμιναρίων. Πεποίθηση μου είναι πως η ανάδειξη της ιστορίας της ιδιαίτερης πατρίδας μας στο ευρύ κοινό θα ωφελήσει πολλαπλά την περιοχή μας.
Η απόφασή μου να συμμετέχω στο συνδυασμό «Προτεραιότητα στον πολίτη» του νυν Δημάρχου Πάνου Κεπαπτσόγλου, στη Δημοτική Ενότητα Ίωνος Δραγούμη, ήταν αποτέλεσμα ώριμης σκέψης. Θεωρώ καταρχάς την πρόταση-πρόσκληση του δημάρχου να συμμετέχω στο συνδυασμό του, ιδιαίτερα τιμητική, καθώς ο Δήμος Άργους Ορεστικού αποτελεί έναν από τους πιο νοικοκυρεμένους δήμους σε όλη την Ελλάδα. Επιπροσθέτως, είναι χαρακτηριστική η εργατικότητα, η επιμονή και η προσήλωση του Πάνου Κεπαπτσόγλου , στους στόχους του. Αυτοί ήταν και οι λόγοι που ενίσχυσαν την πεποίθησή μου πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να συνδράμω και εγώ με την εργασία μου στο να αναδείξουμε τις ομορφιές, τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας, αλλά και να ασχοληθούμε με θέματα πρακτικής φύσεως. Πιστεύω πως η προσπάθεια αναβάθμισης του πολιτιστικού τοπίου του τόπου μας είναι πρωταρχικής σημασίας για την ποιότητα της ζωής των πολιτών, καθώς ο πολιτισμός, η τέχνη, το καθαρό περιβάλλον είναι βασικοί άξονες μιας σύγχρονης κοινωνίας που αποτελούν κατά την άποψή μου πάντα, αγαθά μεγάλης αξίας τα οποία δικαιούνται όλοι οι πολίτες. Είμαι πεπεισμένη πως με τη συνεργασία, τη σύμπνοια και την αλληλεγγύη όλων, θα καταφέρουμε να δώσουμε στον τόπο μας μια νέα πνοή!
Με αγάπη και εκτίμηση
Πόλυ Μπλιάγκα

Back to top button