Κόσμος

Προς δεύτερο «shutdown» η κυβέρνηση των ΗΠΑ

Οι δικομματικές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο Κογκρέσο για τα θέματα συνοριακής ασφάλειας, ώστε να αποτραπεί ένα δεύτερο shutdown των ομοσπονδιακών υπηρεσιών κατέρρευσαν από διαφωνίες για τα ζητήματα γύρω από τις πολιτικές κράτησης των μεταναστών, όπως δήλωσε σήμερα ένας γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων.

«Οι συνομιλίες βρίσκονται τώρα σε αδιέξοδο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Ρίτσαρντ Σέλμπι στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox και στην εκπομπή «Fox News Sunday». Το διαπραγματευτικό αδιέξοδο προκλήθηκε μετά από διαφωνία στα ζητήματα κράτησης των μεταναστών.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι διαπραγματευτές θα επιστρέψουν σύντομα στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων.

Το κλίμα επιβεβαίωσε και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μίκ Μουλβέινεϊ, δήλωνοντας στον τηλεοπτικό σταθμό NBC, οτι «σε καμία περίπτωση» δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα ενός νέου «shutdown».

Η μερική αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών των ΗΠΑ, που διήρκησε περισσότερο από έναν μήνα, στοίχισε συνολικά 11 δισεκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική οικονομία, εκ των οποίων περίπου 3 δισεκατομμύρια δεν θα επιστρέψουν στα ταμεία, σύμφωνα με το γραφείο προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO).

ΑΠΕ

Back to top button