ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριάΠαλαιά Καστοριά

Γράμμος Μαυροχωρίου VS Δόξα Αμπελοκήπων: Μεγάλο αφιέρωμα στη μάχη για μία θέση στον τελικό (η προϊστορία ομάδων – στατιστικά)

-Ο Γράμμος Μαυροχωρίου φιλοδοξεί να βρεθεί για 7η φορά σε Τελικό

-Κόντρα στα προγνωστικά θέλει να πάει η Δόξα Αμπελοκήπων, που έχει έξι συμμετοχές σε ημιτελικούς, στοχεύοντας στην ιστορική πρόκριση σε Τελικό Κυπέλλου

Στοχεύοντας τον τελικό, ξεκινούν αύριο οι «μάχες» των ημιτελικών. Τέσσερις ομάδες βρίσκονται δύο βήματα μακριά από τον 41ο  Τελικό Κυπέλλου RΕΜΑΧ Κey της ΕΠΣ Καστοριάς και θα προσπαθήσουν να κάνουν το πρώτο, προκειμένου να βρεθούν ακόμη πιο κοντά στο μεγάλο ραντεβού του θεσμού.
Γράμμος Μαυροχωρίου και Δόξα Αμπελοκήπων είναι το πρώτο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης της διοργάνωσης, αγώνας που θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους φιλάθλους.

                           Φαβορί ο Γράμμος λόγω προϊστορίας, αλλά και φετινής πορείας
Το πρώτο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης αποτελείται από δύο ιστορικές ομάδες της ΕΠΣ Καστοριάς, με πολυετή συμμετοχή στα πρωταθλήματα Α’ και Β’ κατηγορίας.

Ο Γράμμος Μαυροχωρίου που ιδρύθηκε το 1952, σύμφωνα με την παράδοση που έχει στον θεσμό του κυπέλλου και σε συνδυασμό με την εξαιρετική του πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης και της συμμετοχής του – για 7η χρονιά – σε Τελικό Κυπέλλου, στην εντός έδρας αναμέτρησή του με την Δόξα Αμπελοκήπων.
Παράλληλα, η ομάδα του Μαυροχωρίου έχει μία εντυπωσιακή πορεία και στο πρωτάθλημα, καθώς βρίσκεται στην 3η θέση, ωστόσο, όμως απέχει αρκετά από την κορυφή για να διεκδικήσει τον τίτλο και θεωρεί ότι στον θεσμό του κυπέλλου έχει την τεράστια ευκαιρία να διακριθεί είτε ως φιναλίστ, είτε ως κυπελλούχος, για μία ακόμη χρονιά.

                                             ΤΡΙΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΣΕ ΕΞΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 
                                      ΣΕ ΤΕΛΙΚΟ ΕΧΕΙ Ο ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ
Οι κυανόλευκοι , έχουν καλή παρουσία στο θεσμό του Κυπέλλου ΕΠΣ Καστοριάς, αφού έχουν ΕΞΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ σε  ΤΕΛΙΚΟ, εκ των οποίων τρεις φορές στέφθηκαν κυπελλούχοι, ενώ άλλες τρεις αναδείχθηκαν φιναλίστ. Επίσης, άλλες δύο φορές είχαν φτάσει στα ημιτελικά, ωστόσο, όμως είχαν αποκλειστεί.
Ο Γράμμος υποδέχεται την ουραγό της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Δόξα Αμπελοκήπων, η οποία αποτελεί την δυσάρεστη έκπληξη της φετινής περιόδου, όμως αυτό δεν μειώνει το ενδιαφέρον για την αναμέτρηση, αφού οι μαυραετοί είναι αποφασισμένοι να κάνουν την έκπληξη και να θα κυνηγήσουν τη δική τους υπέρβαση.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ 

                                                  ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Μέσα σε μια δεκαετία (1995-2005) ο Γράμμος Μαυροχωρίου, είχε σημαντικές διακρίσεις με ένα πρωτάθλημα (1996), και πέντε συμμετοχές σε Τελικούς Κυπέλλου, εκ των οποίων, τρεις φορές αναδείχθηκε Κυπελλούχος.

Το 1995 ήταν η παρθενική χρονιά που ο Γράμμος Μαυροχωρίου έφτασε για πρώτη φορά σε Τελικό Κυπέλλου, τα οποίο, μάλιστα και κατέκτησε επικρατώντας του ιστορικού Παναργειακού με 2-0.
Δύο χρόνια αργότερα, 1997, ο Γράμμος που συμμετείχε για πρώτη φορά στη Δ’ Εθνική, εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό, αυτή τη φορά με αντίπαλο μία άλλη ιστορική ομάδα, την Αστραπή Μεσοποταμίας (συμμετείχε στην Α’ κατηγορία), όπου πανηγύρισε για δεύτερη φορά επικρατώντας με 2-0.

Το 2000 αγωνίστηκε στον Τελικό κόντρα στον ισχυρό ΑΓΣ Καστοριάς, γνωρίζοντας την ήττα  με το ευρύ σκορ 5-0.

Το 2003, έγινε ένας από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς κόντρα στην ισχυρή ομάδα της Αναγέννησης Κολοκυνθούς. Νικητής ο Γράμμος  επικρατώντας στη διαδικασία των πέναλτι με σκορ 4-2 (2-2 κανονικός αγώνας και παράταση).

Ακολούθησαν ακόμη δύο συμμετοχές σε τελικό, ωστόσο, όμως γνώρισε την ήττα. Η πρώτη το 2005 με αντίπαλο τον Παναργειακό (4-0) και η τελευταία το 2016, με αντίπαλο – για 2η φορά – τον ΑΓΣ Καστοριάς, όπου έχασε με το ίδιο σκορ, όπως το 2000, 5-0.

Επίσης, η ομάδα του Μαυροχωρίου το 1979 και το 1999 είχε φτάσει στον ημιτελικό, ωστόσο, όμως είχε αποκλειστεί από Παναργειακό και ΑΕ Καστοριάς με 3-1 και 4-0 αντίστοιχα.

Στα αξιοσημείωτα ότι το 2003 και το 2005 που είχε στεφθεί κυπελλούχος, είχε αποκλείσει και τις δύο χρονιές στην ημιτελική φάση τον αυριανό του αντίπαλο, την Δόξα Αμπελοκήπων με σκορ 1-2 (εκτός έδρας) και 3-1 (εντός) αντίστοιχα.

                         7 νίκες σε 14 ματς πρωταθλήματος μετράει ο Γράμμος Μαυροχωρίου 
                                                         κόντρα στην Δόξα Αμπελοκήπων
Το 50% των αγώνων εντός έδρας έχει καταφέρει να αξιοποιήσει ο Γράμμος Μαυροχωρίου στις αναμετρήσεις του σε αγώνες πρωταθλήματος κόντρα στην Δόξα Αμπελοκήπων.
Στα 14 ματς που διεξήχθησαν από το  1985 μέχρι σήμερα οι κυανόλευκοι μετράνε συνολικά 7 νίκες, 4 ισοπαλίες, ενώ 3 φορές γνώρισαν την ήττα.
Μάλιστα στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις, η Δόξα Αμπελοκήπων έχει αποδράσει τρεις φορές  με το τρίποντο.

Η προϊστορία των ομάδων
1985    1-1
1987    1-1
1991    1-0
1992    6-0
2003    1-1
2004    1-1
2005    2-1
2006    3-0 α.α
2011    2-0
2012    1-2
2013    1-3
2015    5-2
2016    3-0
2017    0-1

Κόντρα στα προγνωστικά θέλει να πάει η Δόξα  Αμπελοκήπων,  που έχει έξι συμμετοχές σε ημιτελικό, στοχεύοντας την ιστορική πρόκριση για πρώτη φορά σε Τελικό Κυπέλλου

Από τις πλέον άτυχες ομάδες στον θεσμό του Κυπέλλου είναι η Δόξα Αμπελοκήπων. Ίσως είναι από τα λίγα σωματεία που με την πορεία του, αδικείται και άξιζε μία τουλάχιστον συμμετοχή σε Τελικό Κυπέλλου.

Οι μαυραετοί έχουν φτάσει μια ανάσα από τον Τελικό, ΕΞΙ φορές, ενώ αύριο, κόντρα στο Μαυροχώρι εκτός έδρας, θα είναι ιστορικά η 7η παρουσία τους σε ημιτελική φάση του θεσμού.

Η ομάδα των Αμπελοκήπων παρά την πολύ άσχημη πορεία που έχουν στο πρωτάθλημα, θέλουν και φιλοδοξούν να κάνουν αύριο την υπέρβαση και να εξασφαλίσουν  για πρώτη φορά στην ιστορία τους τη συμμετοχή τους στον Τελικό Κυπέλλου.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΞΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Από το 1986 μέχρι και σήμερα η Δόξα Αμπελοκήπων άγγιξε όχι μία, αλλά έξι φορές την πρόκριση σε Τελικό Κυπέλλου.
Σε έξι ημιτελικούς που έδωσε, δεν κατάφερε σε κανένα από αυτούς να κερδίσει και να προκριθεί στον Τελικό. Μάλιστα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από το 2014, έχει φτάσει τρεις φορές στον ημιτελικό κυπέλλου και η αυριανή αναμέτρηση θα αποτελέσει την 4η συμμετοχή της σε 5 χρόνια.

1986    ΑΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ                              2-0
2003    ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ    – ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ     1-2
2005    ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ    – ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ            3-1
2014    ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ – ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ                                    2-0
2015    Μ.Α. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ                          1-0
2017    ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ – ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ           2-0

sentranews.gr

 

 

Back to top button