ΑθλητικάΚαστοριά

Η εντυπωσιακή παρουσία του Πέτρου Μελισσαράτου στον αγώνα με τον Ιωνικό

Ο Α.Σ. Καστοριάς δεν τα κατάφερε το περασμένο Σάββατο και γνώρισε την ήττα στο «Δημήτρης Διαμαντίδης» από τον πρωτοπόρο Ιωνικό Νίκαιας με σκορ 65-73. Πάραυτα, οι αθλητές μας, παρά το άσχημο του αποτελέσματος, αξίζουν το χειροκρότημα, καθώς στάθηκαν εξαιρετικά στο παρκέ, πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, δυστυχώς όμως οι λεπτομέρειες δεν ήταν υπέρ τους.

Του Νίκου Καραμανλή

Σ’ αυτό το σημείο, αξίζει θαρρώ να σταθούμε και στην εντυπωσιακή παρουσία του Πέτρου Μελισσαράτου, ο οποίος σε μια «γεμάτη» εμφάνιση, πέτυχε 23 πόντους, με 2/4 βολές, 9/11 δίποντα και 1/2 τρίποντα, ενώ, μάζεψε 3 ριμπάουντ, έκανε 1 κλέψιμο και κέρδισε 5 φάουλ, σε 31’40” χρόνο συμμετοχής.

Το who is who του «Μέλι»

Ο 26χρονος (γεννημένος στις 10 Απριλίου του 1993) ύψους 2.06 μ. σέντερ Πέτρος Μελισσαράτος, ξεκίνησε το μπάσκετ από τον Αλιμο και το καλοκαίρι του 2012 πήρε μεταγραφή για το Γ.Σ. Περιστερίου. Με την ομάδα των «δυτικών προαστίων» αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Basket League σε 22 παιχνίδια και είχε κατά μέσο όρο 2,9 πόντους και 1,7 ριμπάουντ σε 10.4 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Την σεζόν 2013-14 φόρεσε την φανέλα του Πανελευσινιακού, επίσης στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, με τον οποίο σε 19 αγώνες μέτρησε κατά μέσο όρο 3,9 πόντους και 2 ριμπάουντ σε 10.5 λεπτά συμμετοχής.

Την επόμενη χρονιά (2014-15) αγωνίστηκε με την ομάδα της Νέας Κηφισιάς επίσης στην Basket League, όπου κατέγραψε σε 11 ματς, 3,3 πόντους κατά μέσο όρο και 2,2 ριμπάουντ σε 6.6 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Από το 2015 έως και σήμερα, «μάχεται» στα παρκέ τις Α2 με τα χρώματα, κατά χρονολογική σειρά, του Ψυχικού (από τους καλύτερους στο πρωτάθλημα), του Πανιωνίου και πέρσι του Παπάγου.

Με τους «στρατηγούς» πραγματοποίησε το καλύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του, μέτρησε εντυπωσιακές εμφανίσεις και ολοκλήρωσε τη σεζόν με 29 συμμετοχές, 17 πόντους κατά μέσο όρο, 9,9 ριμπάουντ και 2 κοψίματα σε 33.3 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Εξίσου εντυπωσιακός και ο αριθμός των 15 double double.

Τέλος, έχει υπάρξει διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, ενώ ήταν αρχηγός της Εθνικής Νέων Ανδρών στο Πανευρωπαϊκό της Λετονίας (2013).

Υγ: Η ρήση «η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή», ταιριάζει απόλυτα στον Σαββατιάτικο αγώνα. Αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά στα σάιτ που πρόσκεινται στην ομάδα των «κυανόλευκων» και θα καταλάβει πόσο μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό τρέφουν οι αντίπαλοι για το σύνολο του Νίκου Καραγιάννη. Αυτή η αναγνώριση λοιπόν, θαρρώ πως είναι και το μεγαλύτερο κέρδος έως σήμερα για την ομάδα μας, που πιστοποιεί παράλληλα την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στον σύλλογο. Δουλειά, που εάν συνεχιστεί με την ίδια προσήλωση και τον ίδιο ζήλο, είναι σίγουρο πως στο τέλος της σεζόν θα… «πιάσει τόπο».
KASTORIA BASKETBALL& FOOTBALL CLUB

ΑΣ Καστοριάς – Πέτρος Μελισσαράτος: «Πάμε γερά για την τρίτη σερί νίκη μας» (βίντεο – συνέντευξη)

Έχασε η Καστοριά 65 – 73 από τον πρωτοπόρο Ιωνικό Νικαίας (αποτελέσματα – βαθμολογία)

Στη βασιλόπιτα και τις βραβεύσεις του ΑΣ Καστοριάς (φωτογραφίες)

 

Back to top button