Η Μέι παίζει καθυστερήσεις προκειμένου να εξασφαλίσει παραχωρήσεις στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι και οι ηγέτες των 27 υπολοίπων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης οδεύουν να παίξουν σε μια ζαριά της ύστατης στιγμής το εάν και κατά πόσον το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει με ή χωρίς συμφωνία, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Bloombergεπικαλούμενο πηγές στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες.

Θεωρείται απίθανο η ΕΕ να κάνει υποχωρήσεις νωρίτερα, διότι σε αυτή την περίπτωση το ΗΒ ενδέχεται να προβάλλει κι άλλες αξιώσεις, σύμφωνα με μία από τις πηγές, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Καθώς η προθεσμία θα προβάλλει πλέον μπροστά τους, η Μέι θα πιέσει τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων να εγκρίνουν την αναθεωρημένη Συμφωνία Αποχώρησης, προτρέποντάς τα να διαλέξουν ανάμεσα στη συντεταγμένη αποχώρηση κι ένα πιθανόν χαοτικό Μπρέξιτ άνευ συμφωνίας, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας της στερλίνας ακόμη και και 25%, συνεχίζει το πρακτορείο.

Μολονότι ορισμένοι υπουργοί της Μέι πιστεύουν ακράδαντα ότι η επαπειλούμενη οικονομική καταστροφή θα ανάγκαζε τους αντιπάλους της να υποστηρίξουν το δικό της σχέδιο, άλλα κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες των Συντηρητικών χαρακτηρίζουν τη στρατηγική της πολύ ριψοκίνδυνη και θεωρούν πως πρέπει να σταματήσει.

Ο Κιθ Σίμσον, βουλευτής των Τόρις συνήθως πιστός στην κομματική γραμμή, τόνισε στο Μπλούμπεργκ ότι η Μέι χρησιμοποιεί μια επικίνδυνη τακτική καθυστέρησης και προειδοποίησε ότι δεν προτίθεται αποδεχθεί επ’ ουδενί αποχώρηση χωρίς συμφωνία.

ΑΠΕ

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.