Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Σύλληψη 3 ατόμων μετά από καταδίωξη με 82 κιλά κάνναβη (φωτογραφίες)

Συνελήφθησαν χθες (14-02-2019) πρωινές ώρες σε περιοχές της Καστοριάς και της Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, τρία (3) άτομα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, απείθεια και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, χθες το πρωί, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο σε δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που κινούνταν σε περιοχή της Καστοριάς. Το πρώτο όχημα, με οδηγό την 52χρονη και συνεπιβάτη την 23χρονη, σταθμεύθηκε και συνελήφθησαν οι επιβαίνουσες σε αυτό, διότι λειτουργούσαν ως προπομποί στην μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, ενώ το δεύτερο όχημα που οδηγούσε ο 32χρονος αλλοδαπός δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και αφού ανέπτυξε ταχύτητα, τράπηκε σε φυγή.

Ακολούθησε καταδίωξη από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, κατά την οποία ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή προς δασώδη περιοχή της Κοζάνης. Άμεσα, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης και αστυνομικού σκύλου, κατά την οποία εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο προαναφερόμενος οδηγός.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψε ο οδηγός, βρέθηκαν εντός αυτού τέσσερις (4) ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν δεκαέξι (16) πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους ογδόντα ενός (81) κιλών και εξακοσίων εξήντα (660) γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία της 52χρονης ημεδαπής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ακατέργαστη κάνναβη βάρους εκατόν είκοσι πέντε (125) γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των εξήντα εννέα (69) ευρώ. Από τη συνεχιζόμενη έρευνα, προέκυψε ότι ο 32χρονος αλλοδαπός είχε εισέλθει παράνομα στην επικράτεια από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • ογδόντα ένα (81) κιλά και επτακοσίων ογδόντα πέντε (785) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
  • τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα,
  • έξι (6) κάρτες SIM και
  • το χρηματικό ποσό των τριακοσίων εξήντα εννέα (369) ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Back to top button