Καστοριά

Αντ. Στούμπας: “Δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα για το κυνοκομείο – Οι φωτογραφίες είναι παλιές” (ρεπορτάζ)

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως, από μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από sites, όπου με ανοιχτή επιστολή της με ημερομηνία 12-2-2019 και με τον τίτλο: « Τι συμβαίνει στο δημοτικό κυνοκομείο Καστοριάς; Καταγγελίες για νεκρά ζώα και τραγικές συνθήκες διαβίωσης» η Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, αναφέρεται «στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των έγκλειστων ζώων στο κυνοκομείο Καστοριάς, όπου κάθε έννοια ευζωίας καθώς και ηθικής αλλά και έννομης τάξης έχει καταστρατηγηθεί…», επικαλούμενη δημοσίευμα του zoosos.gr, παραθέτοντας παράλληλα σκληρές εικόνες με νεκρά σκυλιά, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικών θεμάτων και Πολιτικής Προστασίας Καστοριάς, Αντώνης Στούμπας, δήλωσε αποκλειστικά στο fonikastorias.gr για το θέμα αυτό, τα εξής:
«Τα δημοσιεύματα αυτά δεν ισχύουν.
Πρόκειται για δημοσιεύματα παλαιοτέρων ετών. Οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι τωρινές. Δεν το λέω μόνο εγώ. Και η κτηνίατρος με την οποία μίλησα, μου είπε το ίδιο.
Κατά τους τελευταίους μήνες δεν έχει συμβεί κάποιο περιστατικό στο κυνοκομείο μας. Δεν ισχύουν αυτά τα δημοσιεύματα. Πρόκειται για παλιές φωτογραφίες. Γίνεται επανάληψη», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αγροτικών θεμάτων και Πολιτικής Προστασίας Αντώνης Στούμπας και πρόσθεσε ότι αύριο θα συναντηθεί με τους Νομικούς Συμβούλους του Δήμου Καστοριάς προκειμένου να αποφασισθούν οι ενέργειες που θα ακολουθηθούν, ενώ τις επόμενες μέρες θα επισκεφθεί τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς προκειμένου να τον ενημερώσει για το θέμα των αδέσποτων στην Καστοριά.
Σχετικά με το κυνοκομείο το οποίο ο Δήμος Καστοριάς σκοπεύει να δημιουργήσει στα Κορέστεια, ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι οι διαδικασίες βρίσκονται σε καλό δρόμο.
«Υπήρχε ένα θέμα με το καθεστώς της ιδιοκτησίας το οποίο έχει επιλυθεί. Το έργο προχωρά κανονικά. Μέσα στο 2019, θα κατασκευαστεί», σημείωσε.
Ε.Ψ.

fonikastorias.gr

https://www.youtube.com/watch?v=u6t5cFZIHNo

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία: Τι συμβαίνει στο δημοτικό κυνοκομείο Καστοριάς; Να κλείσει το κυνοκομείο της ντροπής (σκληρές εικόνες)

 

 

 

 

Back to top button