Κόσμος

O Τομ Γιορκ συγκρίνει την κατάσταση με το Brexit με τις “πρώτες μέρες του Γ’ Ράιχ”

Ο Τομ Γιορκ των Radiohead και συνθέτης μουσικής ταινιών, όπως στο remake του Suspiria το 2018, χαρακτήρισε τις ενέργειες της Τερέζα Μέι στη διαδικασία του Brexit «ανάλογες των πρώτων ημερών του Γ’ Ράιχ».

Ο τραγουδιστής είναι βέβαια γνωστός για τις απροκάλυπτες πολιτικές του δηλώσεις – το Twitter του είναι κυρίως αφιερωμένο σε retweets άρθρων που ευαισθητοποιούν για πολιτικά θέματα και την καταστροφή του πλανήτη μας. Ωστόσο η τελευταία κριτική του για την κατάσταση στη Βρετανία ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή.

Ο Τομ Γιορκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Independent» επιτέθηκε στην Τερέζα Μέι για το «χάος» και τον «πόνο» που προκαλεί στο Ηνωμένο Βασίλειο με το Brexit και την κατηγόρησε ότι διευκολύνει ένα εχθρικό περιβάλλον απέναντι στους πρόσφυγες και ότι χρησιμοποιεί τη ζωή εκατομμυρίων Ευρωπαίων ως διαπραγματευτικό εργαλείο.

Ο τραγουδιστής των Radiohead χρησιμοποίησε επίσης τη μεταφορά, του λεωφορείου εκτός ελέγχου, στη δήλωση του, η οποία δημοσιεύτηκε στο Twitter στις 8 Φεβρουαρίου. «Κανείς δεν σας ψήφισε για να οδηγήσετε αυτό το κόκκινο λεωφορείο πάνω σε ένα βράχο με τους επιβάτες να ουρλιάζουν στο πίσω μέρος» γράφει. «Σταματήστε τώρα το λεωφορείο…».

ΑΠΕ

Back to top button