ΑθλητικάΚαστοριά

Χάντμπολ: Με Ζυγούρα και Γκάτζιου ο ΠΑΟΚ κυπελλούχος Ελλάδας

Το τρίτο κύπελλο της ιστορίας του κατέκτησε ο ΠΑΟΚ, που κέρδισε την Αναγέννηση στην Άρτα με 33-23, και πανηγύρισε έναν «μάγκικο» τίτλο αγωνιζόμενος σε προημιτελικό και τελικό στις έδρες των μεγάλων του αντιπάλων! Πολύ σημαντική και η βοήθεια των περίπου 100 φίλων του Δικεφάλου στο κλειστό των Κωστακίων, που ώθησαν την ομάδα στο τρόπαιο! Απίστευτο πάθος και αυταπάρνηση από την ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια, που κατέβηκε στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό αποφασισμένη να φέρει την κούπα στον Λευκό Πύργο!

Αποστολή στην Άρτα: Αναστασία Τανάκα – Μιχάλης Κουτσουγιάννης

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας επέλεξε για την αρχική του σύνθεση τις Μπρούνα Καμπόιμ, Μαρία Χατζηπαρασίδου, Βάσω Γκάτζιου, Μαρία Νίκολιτς, Τέγια Φερφόλια, Κατερίνα Βαφειάδου και την Αγνή Ζυγούρα.

Ο Δικέφαλος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, μη επηρεαζόμενος από το γεγονός ότι έπαιζε στην έδρα του αντιπάλου του, και με την Ζυγούρα στην επίθεση πρώτο «βιολί», που ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας 4 γκολ, και τις υπόλοιπες παίκτριες του Δημήτρη Δημητρούλια απόλυτα συγκεντρωμένες σε όλα τα σημεία του γηπέδου, η ομάδα πήρε μία διαφορά τριών γκολ στο 15′ (8-5), δείχνοντας από νωρίς ότι είναι το αφεντικό της αναμέτρησης! Η απόλυτη κυριαρχία του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στο επόμενο τέταρτο, καθώς οι «ασπρόμαυρες» με «σκυλίσια» άμυνα αλλά και πλουραλισμό σκόρερ στην επίθεση, εδραίωσαν την διαφορά της τάξεως των 8 γκολ (17-9), που ήταν και σκορ του ημιχρόνου. Πολύ σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του σκορ, έπαιξε και η Μαρία Χατζηπαρασίδου, που ευστόχησε και στα 4 πέναλτι που εκτέλεσε!

Στο δεύτερο μέρος, η Αναγέννηση προσπάθησε να κάνει την τελική της αντεπίθεση ώστε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, μπαίνοντας με γκολ στο 31′. Ο Δικέφαλος, δεν αγχώθηκε ιδιαίτερα από αυτή την συνθήκη, και ξαναβρήκε γρήγορα τον πολύ καλό εαυτό που είχε, στέλνοντας το παιχνίδι μάλιστα στα 9 γκολ, που ήταν και μέχρι το 38’΄η μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς, με γκολ της Ζυγούρα! Κάπου εκεί, η τυπικά φιλοξενούμενη Άρτα άρχισε να μένει από δυνάμεις, κάτι που έγινε απόλυτα εκμεταλλεύσιμο από τον ΠΑΟΚ, που έχει σαφέστατα μεγαλύτερο rotation, με τον Δημητρούλια να ρίχνει στην «μάχη» και τις Σαμολαδά-Μπατζαρακούδη, που έδωσαν ενέργεια και περαιτέρω ταχύτητα στις «ασπρόμαυρες», που πήγαν το ματς ακόμα και στο +13 στο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου, 25-13, και τελείωσαν μια και καλή το παιχνίδι, κάνοντας το διαδικαστικό για τα τελευταία 15 λεπτά! Η διαχείριση των εναπομεινάντων λεπτών ήταν κάτι παραπάνω εύκολη για τον κυπελλούχο ΠΑΟΚ, με τον Έλληνα τεχνικό να περνά στον αγώνα και τις Ράτσικα Κωστοπούλου Ζίντεκ, ώστε να πάρουν και αυτές χρόνο συμμετοχής. To τελικό 33-23, αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα του αγώνα, με τον Κυπελλούχο να είναι καλύτερος σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης!

Τα πεντάλεπτα: 3-1, 5-3, 8-5, 11-6, 13-6, 17-9 (ημχ), 18-10, 20-11, 25-12, 27-16, 30-18, 33-23.

ΠΑΟΚ Mateco (Δημητρούλιας): Χατζηπαρασίδου 7, Παναγιωτίδου, Γκάτζιου 1, Ζυγούρα 7, Κρίτζαλη 1, Ευμορφίδου, Καμποΐμ (10 επεμβάσεις), Σαμόλαδά 3, Αρβανίτη, Φερφόλια 3, Ράτσικα (5 επεμβάσεις), Κωστοπούλου, Μπατζαρακούδη 3, Νίκολιτς 2, Βαφειάδου 6, Ζίντεκ.

paokvoice.com

Χάντμπολ: MVP του τελικού η Αγνή Ζυγούρα!

Back to top button