ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Βράβευση μαθητών για τον διαγωνισμό έκθεσης του Ι. Ν. Αγίου Νικάνορα (φωτογραφίες – οι νικητές)

Για 10η συνεχή χρονιά ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικάνορα δίνει βήμα στους  μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ Τάξεων των  Δημοτικών Σχολείων της περιοχής μας να εκφραστούν μέσα από τις εκθέσεις για το πώς βιώνουν διάφορα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα  είτε στην ζωή τους είτε στην περιοχή μας.

Εφέτος το  θέμα ήταν : «Ύστερα από λίγες μέρες από την έναρξη του σχολείου σου, ο δάσκαλος σου που τον έχεις ήδη δυο χρόνια, αναφέρει σ’ όλη την τάξη πως για κάποιο οικογενειακό λόγο, θ’ αναγκαστεί να φύγει από το σχολείο και να πάει σε κάποιο άλλο. Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις; τι μνήμες σου έρχονται στο μυαλό και πως αισθάνεσαι για τα νέα που άκουσες;

Στον  διαγωνισμό  πήραν μέρος   270 μαθητές και μαθήτριες από  όλα σχεδόν τα σχολεία της Π.Ε. Καστοριάς ενώ η εκδήλωση  βράβευσης των παιδιών που διακρίθηκαν  έγινε την Κυριακή το πρωί  στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ι.Ν Αγίου Νικάνορα.

Ο πατέρας Ελευθέριος  συνεχάρη  τα παιδιά που βραβεύτηκαν, καθώς επίσης και όσα συμμετείχαν, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε, «αξία έχει η συμμετοχή». Παράλληλα συνεχάρη και τους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν τα παιδιά να συμμετέχουν σε αυτό το διαγωνισμό, αλλά και στους γονείς που στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών.

« Η συμμετοχή των παιδιών σε τέτοιες εκδηλώσεις, τους δίνει τη δυνατότητα να  συμμετέχουν στα κοινά της τοπικής μας κοινωνίας αλλά κυρίως να δραστηριοποιούνται, διότι εμείς θέλουμε να έχουμε ενεργούς πολίτες για να καταφέρουν να έρθουν στο μέλλον καλύτερες ημέρες», κατέληξε ο ιερωμένος, ο οποίος προσπαθεί με τις δράσεις που ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια, να δίνει ερεθίσματα στα παιδιά ώστε κάποια στιγμή να ξεπεράσουμε  τον κυκεώνα προβλημάτων που βιώνει η πατρίδα μας.

Τέλος, στα  3  παιδιά που βραβεύτηκαν δόθηκε από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Νικάνορος ένα χρηματικό ποσό, ενώ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν από ένα έπαινο συμμετοχής.

Διακρίθηκαν:

1ο βραβείο: Ειρήνη Χριστίνα Αργυρίου   Δημοτικό Σχολείο Μεσοποταμίας .

2ο βραβείο:  Συμεών Νάσιος                 4ο  Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς

3ο   βραβείο Βασιλική Παπά               Δημοτικό Σχολείο Δισπηλιού

Χαιρετισμό τέλος  στην εκδήλωση απηύθυναν ο προϊστάμενος της Α/θμιας εκπαίδευσης κ.Μπουτσιάδης, η βουλευτής  της Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσαν πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί .

 agiosnikanoras.gr

 

Back to top button