Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Αμερική: Παρά τις φήμες, δεν κλείνει το εστιατόριο του Καστοριανού απόδημου Αλέξη Βασιλείου (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

Το εστιατόριο υπάρχει στην περιοχή του Πράις Χιλ για 42 χρόνια, από τότε δηλαδή που ο ομογενής με καταγωγή από την Καστοριά μετανάστευσε στην Αμερική

ΣΙΝΣΙΝΑΤΙ. ΟΧΑΙΟ. Ο ομογενής ιδιοκτήτης του «Sebastian’s Greek Restaurant» διέψευσε τις φήμες πως το εμβληματικό εστιατόριο στην περιοχή του Πράις Χιλ θα κλείσει ή πως είναι για πώληση, γεγονός που διακινήθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οχι, όχι, όχι», δήλωσε κατηγορηματικά ο Αλέξης Βασιλείου (Alex Vassiliou) στην «The Cincinnati Enquirer», ερωτώμενος σχετικά από τον συντάκτη της πρωινής καθημερινής εφημερίδας του Σινσινάτι, Κρις Μάθιου. «Δεν είμαι έτοιμος να το κλείσω», τόνισε ο κ. Βασιλείου.

Είναι χαρακτηριστικό πως το εστιατόριο υπάρχει στην περιοχή του Πράις Χιλ για 42 χρόνια, από τότε δηλαδή που ο ομογενής με καταγωγή από την Καστοριά μετανάστευσε στην Αμερική από την Ευρώπη.

Στο κατάστημα μπορεί κανείς να βρει παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, όπως γύρο, χωριάτικη σαλάτα και μπακλαβά.

Οι φήμες ξέσπασαν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και -καθώς ισχυρίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- διάφοροι άνθρωποι είδαν μία πινακίδα για μεσίτες στο εστιατόριο της Λεωφόρου Γκλένγουεϊ.

Ωστόσο, όπως αναγράφεται και στην ιστοσελίδα του καταστήματος στο Facebook, η πινακίδα στο εστιατόριο αφορά μια ομάδα μεσιτών οι οποίοι τρώνε εκεί το μεσημεριανό τους μαζί με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να μάθουν πώς να αγοράσουν σπίτι, αναφέρει η «Enquirer».

Το «Sebastian’s» άνοιξε το 1976 από τον Αλέξη βασιλείου, Ελληνα μετανάστη από ένα μικρό χωριό έξω από την Καστοριά. Ο κ. Βασιλείου είχε προηγουμένως δοκιμάσει την τύχη του στην Σουηδία και την Γερμανία, πριν αποφασίσει τελικά να μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναγράφεται στην ιστοσελίδα του εστιατορίου. «Μαζί με την οικογένειά του, ο Αλεξ εργάστηκε σκληρά ώστε να γίνει ένας από τους πρώτους ανθρώπους που παρουσιάζουν την ελληνική κουζίνα στο Σινσινάτι», καταλήγει η ανάρτηση.

Δείτε φωτογραφίες στο Sebastian’s Greek Restaurant

ekirikas.com

 

 

Back to top button