ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Πολιτική(οι) της βασιλόπιτας (γράφει ο Βασίλης Τσιφλικιώτης)


Έχουμε ήδη μπει στο τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου και αν κάποιος κοιτάξει τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου, θα δει δεκάδες προγραμματισμένες κοπές βασιλόπιτας, σωματείων, φορέων και συλλόγων του νομού.
Σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις, υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό, η ανθρωπογεωγραφία των παρευρισκομένων. Είναι παρόντες αυτοί που πρέπει να είναι παρόντες (μέλη σωματείων, αθλητές, υπάλληλοι, γονείς, συγγενείς κ.α) και μαζί με αυτούς προσκεκλημένοι ή μη (αδιάφορο φτάνει να υπάρχει κόσμος) και οι διάφοροι υποψήφιοι ή όλοι αυτοί που θα ήθελαν να είναι υποψήφιοι, καθώς η φετινή χρονιά είναι χρονιά πολλαπλών εκλογών και κάθε βασιλόπιτα είναι ευκαιρία μάζωξης βουλευτών, υποψηφίων τυπικώς ή ατύπως ή wannabe βουλευτών, υποψηφίων δημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων.
Σε πολλές δε περιπτώσεις, οι υποψήφιοι (συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου, γιατί σε τρεις περιπτώσεις κατόπιν πρόσκλησης ήμουν παρών και εγώ) καλλωπισμένοι και συνοδευόμενοι συνήθως από τα ίδια πρόσωπα, είναι περισσότεροι από αυτούς για τους οποίους γίνεται η εκδήλωση και οι οποίοι αν όχι όλες τις φορές τις περισσότερες σίγουρα κοιτάζουν με βλέμμα αδιαφορίας και πολλές φορές και δυσφορίας, δυσανασχετώντας για την παρουσία μας, αλλά εμείς απτόητοι και δώσου φωτογραφίες και δώσου selfies και δώσου αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, αφού τέτοιες ευκαιρίες να μας δει κόσμος δεν μπορούν να χαθούν.
Αγαπητοί υποψήφιοι, η πολιτική δεν γίνεται στις βασιλόπιτες και με ελαφρότητα, τα προβλήματα των σωματείων, των φορέων και των συλλόγων του τόπου δεν λύνονται στις κοινωνικές εκδηλώσεις,η συμπαράσταση μας θα πρέπει να εκφράζεται καθημερινά με την προσφορά της κάθε είδους βοήθειας μας, υλικής, ηθικής, εθελοντικής και επαγγελματικής.
Την επόμενη χρονιά, όταν τα εκλογικά φώτα θα έχουν σβήσει, οι παριστάμενοι στις βασιλόπιτες θα είναι πολύ λιγότεροι καθώς οι υποψήφιοι θα περιμένουν τις επόμενες προεκλογικές βασιλόπιτες.

 

 

Back to top button