Καστοριά

Σε άθλια κατάσταση ο Σταθμός Φόρτισης των ηλεκτρικών ποδηλάτων στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας (φωτογραφίες)

Μια κατασκευή, πολλές υποσχέσεις για «κάτι διαφορετικό» στην πόλη της Καστοριάς…

Όταν πρωτοαντικρίσαμε τον σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, φανταστήκαμε εικόνες με χαρούμενο κόσμο να κάνει ουρά για μία βόλτα με τα νεόφερτα ποδήλατα της πόλης μας.

Δυστυχώς τα ποδήλατα δεν εμφανίστηκαν ποτέ…Τί κι αν παραδόθηκαν στο Δήμο, τί κι αν επισκέφθηκαν εκπρόσωποί του γειτονικές περιοχές για να μάθουν τον τρόπο που θα μπορούσε να λειτουργήσει το σύστημα δανεισμού τους….

Λίγους μήνες πριν βρισκόντουσαν στο Αμφιθέατρο της Αντιπεριφέρειας. Αργότερα, πληροφορίες ανέφεραν πως φυλάσσονταν στο χώρο του Κωπηλατικού.

Σήμερα, η τύχη τους αγνοείται, μαζί με εκείνη του ηλιακού σκάφους  «Κάρανου», ο οποίος εξαφανίστηκε από το μέρος που βρισκόταν ακινητοποιημένος τα τελευταία χρόνια.

Κάποιοι συμπολίτες μας, δεν άντεξαν τον πειρασμό και άφησαν τα ίχνη τους στον ειδικό χώρο που κατασκευάστηκε για να φορτίζουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα….

Αυτοκόλλητα, ακαλαίσθητα γκράφιτι, μέχρι και ερωτικές δηλώσεις, κοσμούν την μπλε κατασκευή.

Φανερά είναι και τα σημάδια βίας, σε σπασμένα σημεία που θα διακρίνετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν…

Μήπως ήρθε η ώρα να απομακρυνθεί ή να αξιοποιηθεί (επιτέλους) η εν λόγω κατασκευή;

Χ.Κ.

 

 

 

One Comment

  1. Αυτή είναι -δυστυχώς- η κουλτούρα των νεαρών στην πόλη μας (και όχι μόνο…). Δεν έμαθαν (από που άραγε;) να σέβονται τα αντικείμενα και τις κατασκευές κοινής χρήσης του αστικού ιστού, που το κόστος κατασκευής και συντήρησής τους βαρύνει τόσο τους γονείς τους, όσο και όλους μας συνολικά. Που δεν έμαθαν να αντιλαμβάνονται και να ευχαριστιούνται το όμορφο του περίγυρου και μετατρέπουν τα πάντα σε κακάσχημα ξεχαρβαλωμένα ερείπια. Ξερόλες, με την ψευτομαγκιά οδηγό βανδαλίζουν τα πάντα ολόγυρα, βανδαλίζουν τους συνομήλικούς τους, βανδαλίζουν τους ίδιους τους εαυτούς τους. Αυτή είναι η -πολλά υποσχόμενη- νέα γενιά; Δεν θα ήθελα να το πιστέψω… Περιμένω να με (μας) διαψεύσουν.

Back to top button