Άργος ΟρεστικόΓρεβενάΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Τα πρώτα 35χλμ. δικτύου φυσικού αερίου στην Δ. Μακεδονία το 2020 στους πρώτους 365 πελάτες- Πόσα χλμ. στην Καστοριά, Αργος και Μανιάκοι

Δεσμευτικές προθεσμίες και βήματα υλοποίησης εντός του 2019 προκύπτουν από την Άδεια Διανομής φυσικού αερίου της Ρ.Α.Ε στην ΔΕΔΑ για την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, που σας παρουσιάζει το Nowm.grΣύμφωνα λοιπόν με το αρχικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2018-2022 του Δικτύου Διανομής της ΔΕΔΑ:

Έναρξη εργασιών το 2019 για να παραδοθούν τα πρώτα 34,65 km δικτύου χαμηλής πίεσης και 15 km δικτύου μέσης πίεσης το 2020 σε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 365 οικιακούς και 95 εμπορικούς καταναλωτές.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το 2020 αναμένεται να λειτουργήσει και ο διαδραστικός αγωγός TAP ,οπότε από την έξοδο αναμονής στο χωριό Ποριά της Καστοριάς :

Νέοι ,ωφελουμενοι Δήμοι: Καστοριάς, Γρεβενών, Άργους Ορεστικού και Μανιάκων

Συνολικά, θα κατασκευασθούν 103,95 χιλιόμετρα δικτύου χαμηλής πίεσης και 15 χιλιόμετρα δικτύου μέσης πίεσης στα οποία προβλέπεται η σύνδεση 1.543 νέων πελατών.

Το εν λόγω δίκτυο εξυπηρετεί τους παρακάτω Δήμους: Καστοριάς, Γρεβενών, Άργους Ορεστικού και Μανιάκων.

Το μήκος του νέου Δικτύου Διανομής το οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί στις ανωτέρω περιοχές την εν λόγω περίοδο,
αποτυπώνεται στον ακόλουθο πίνακα:

Να τονίσουμε ότι τα παραπάνω μεγέθη είναι η εκτίμηση μελέτης κατ’ ελάχιστο , ώστε το έργο να πάρει την έγκριση από την ΡΑΕ μιας και οι πραγματικοί καταναλωτές που αναμένεται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για σύνδεση είναι τουλάχιστον πενταπλάσιοι !

(Πατήστε επάνω για να δείτε τον πίνακα σε μεγάλο μέγεθος)

Τα τέλη σύνδεσής για όλους θα έχουν έκπτωση 100% σύμφωνα με τους όρους και της προϋποθέσεις της Άδειας.

Το συνολικό προβλεπόμενο κόστος εγκατάστασης ανέρχεται σε 16.529.657 €

Δείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις του Αρχικού Προγράμματος Ανάπτυξης 2018-2022 του Δικτύου Διανομής της ΔΕΔΑ, που εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ ΕΔΩ

Πηγή

Back to top button