Ολ. Τελιγιορίδου: 5 Πανεπιστημιακά Τμήματα και περίπου 1.000 νέοι φοιτητές κάθε χρόνο – Τριπλασιασμός των εισακτέων φοιτητών! (βίντεο)

Καλά νέα για την Καστοριά  ανακοίνωσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου στην σημερινή ενημέρωση τύπου πριν από λίγο.

Πέντε Πανεπιστημιακά Τμήματα θα λειτουργήσουν άμεσα στην Καστοριά , 2 Διετή Επαγγελματικά  Προγράμματα Σπουδών και ένα Επιστημονικό Ινστιτούτο , με εκτιμώμενο φοιτητικό πληθυσμό ανά έτος κοντά στους 1.000.  Σχεδόν τριπλασιασμός δηλαδή των υφιστάμενων εισακτέων φοιτητών!
Τα δύο νέα Τμήματα είναι Μαθηματικό και Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας Πρώιμης Ηλικίας (το δεύτερο στην Ελλάδα με τρομερή ζήτηση) .
Όλα τα  Τμήματα φιλοδοξούν να ξεκινήσουν άμεσα από τον προσεχή Σεπτέμβριο σύμφωνα με την κ. Τελιγιορίδου .
Μια απόλυτα επιτυχής κατάληξη των συζητήσεων της συγχώνευσης  για την Καστοριά που πιστώνεται στη βουλευτή.
Κι αυτό γιατί στην διάρκεια των συζητήσεων, παρασκηνιακών και μη, παρέκαμψε τις αιτιάσεις από Κοζάνη για μεταφορά του Πληροφορικής, καθώς και την κάθετη άρνηση να δοθεί κάποιο έξτρα τμήμα εδώ, όταν ταυτόχρονα πίεζε ασφυκτικά και η Φλώρινα. Τελικά με επιχειρήματα το Υπουργείο έδωσε όχι ένα συν, αλλά δυο .
Επίσης η κ. Τελιγιορίδου είχε πιέσει να ανοίξει το Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου το οποίο πλέον αποτελεί το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του νέου Πανεπιστημίου. Χωρίς αυτό η Καστοριά είχε περίπου 370 νέους φοιτητές ανά έτος, ενώ τώρα υπολογίζονται (μαζί με τα 2ετη) πάνω από 1.100 ανά έτος.

Το Δελτίο Τύπου της Ολυμπίας Τελιγιορίδου

Αναβαθμίζουμε το ρόλο της Καστοριάς στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς θα λειτουργούν στην πόλη μας 5 Πανεπιστημιακά Τμήματα. Παρά τις Κασσάνδρες, την υπονόμευση της προσπάθειάς μας  και την ενορχηστρωμένη παραπληροφόρηση από όσους δεν αντέχουν να πουν έστω και μια καλή κουβέντα για καμία επιτυχία της κυβέρνησής μας για την Καστοριά, εμείς ιδρύουμε στην πόλη μας επιπλέον 2 τμήματα και μάλιστα Πανεπιστημιακά.

Το 2015 η πόλη μας είχε 2 τμήματα ΤΕΙ και ένα σε μεταβατικό στάδιο που δεν έπαιρνε εισακτέους από το 2012 καθώς θα έκλεινε το 2017 σύμφωνα με την απόφαση του σχεδίου «Αθηνά» της προηγούμενης κυβέρνησης. Το σύνολο των  εισακτέων φοιτητών στο μηχανογραφικό σύστημα για την Καστοριά το 2015 ήταν 370 σπουδαστές.  

Το μεταβατικό τμήμα του Διεθνούς Εμπορίου του ΤΕΙ έκλεινε το 2017 και οι εναπομείναντες φοιτητές που δεν πρόλαβαν να πάρουν πτυχίο θα μεταφέρονταν στα Γρεβενά.

Το 2017 ξανανοίξαμε το τμήμα Διεθνούς Εμπορίου το οποίο ξαναμπήκε στο μηχανογραφικό και παρέμεινε στην Καστοριά.

 Τα τρία υπάρχοντα τμήματα αναβαθμίζονται σε Πανεπιστημιακά και επιπλέον θα ιδρυθούν άλλα 2 τμήματα, το Μαθηματικό τμήμα και το τμήμα Αγωγής και Φροντίδας Πρώιμης ηλικίας.. Η Καστοριά θα έχει 5 πανεπιστημιακά τμήματα!

 1. Οικονομικής Επιστήμης (πρώην Διεθνούς Εμπορίου)
 2. Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων
 3. Πληροφορικής (πρώην Μηχανικών Πληροφορικής)
 4. Μαθηματικό
 5. Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας Πρώιμης Ηλικίας 

 Το σύνολο των εισακτέων στην πόλη μας ανά έτος θα είναι 900-1000 φοιτητές και στην τετραετία θα είναι 4000 μόνο από τα 5 Πανεπιστημιακά τμήματα.

 Επιπλέον στην πόλη μας θα ιδρυθούν ακόμη  2 τμήματα διετούς φοίτησης και ένα Ινστιτούτο. Το αντικείμενο και ο ακριβής αριθμός των σπουδαστών θα προσδιοριστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Η πρόταση μου προς τη Σύγκλητο του νέου Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας και τον Δήμο Καστοριάς είναι να συνεργαστούν ώστε να αξιοποιηθεί και το πρώην 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς στην Ομόνοια για τα διετή τμήματα..

 Ολυμπία Τελιγιορίδου

 

8 Σχόλια

 1. Αποκλείεται! Αφού οι ΣΥΡΙΖΑίοι μας έχουν καταστρέψει, τα έχουν κάνει όλα χάλια, ερήμωσαν την πόλη μας, δεν ενδιαφέρονται για τίποτα, είναι εθνομηδενιστές και σταλινοφασίστες! Σύντομα θα ακολουθήσουν και απαντήσεις από όσους υπέγραφαν παλιότερα συρρίκνωση του Τ.Ε.Ι. μας λέγοντας ότι αυτοί μπορούν να καταστρέψουν καλύτερα! Ως πότε δηλαδή δεν θα μπορούμε εμείς με ένα τηλέφωνο να κανονίζουμε συγγενείς και φίλους; Να φύγουν! Εκλογές τώρα! Ζήτω η Μακεδονία!

 2. Να πείτε στην κ. Τελιγιορίδου ότι δεν θέλουμε 5 σχολές και 1000 φοιτητές, θέλουμε ιδιωτικό πανεπιστήμιο για να παίρνουμε δάνεια να φοιτούμε και τα πτυχία τους του κιλού.

 3. Εάν όντως ισχύσει κάτι τέτοιο θα πρόκειται για σημαντική επιτυχία της πόλης! Όχι μόνο γιατί θα παρέχεται πλέον πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Καστοριά, αλλά επίσης γιατί εμφανίζονται και παιδαγωγικές σχολές… Από την άλλη, το κενό που αφήνει η απώλεια της Αρχιτεκτονικής Σχολής με τα τρία τμήματα φαίνεται να είναι αναπλήρωτο.

  • Ακριβώς αυτό. Μία πόλη με την αισθητική της Καστοριάς θα ήταν ονειρικό να διαθέτει σχολές όπως Αρχιτεκτονικής και Καλών Τεχνών, ακόμα και σχετικών με την Βυζάντιο.

 4. Πήσιαζουν οι εκλογες και πλυθαινουν οι υποσχεσεις !
  Φτανει μας δουλευετε και παιζετε με τον πονο και την υπομονη του κοσμου !
  Προδοσατε την Ελλαδα και τωρα αρχισατε να μοιραζετε χαντρες στουσ ιθαγενεις !
  Ντροπη σας αλλα πού να καταλαβετε, εσεις το δικο σας τον χαβα !

 5. Η Καστοριά αγωνίστηκε επί 20 χρόνια και πλέον για την Αρχιτεκτονική της . Αυτή ήταν και είναι το όνειρο των Καστοριανών . Το 1ο Γυμνάσιο διαμορφώθηκε για Αρχιτεκτονική Σχολή , μελέτες πληρώθηκαν , κτίρια αποκαταστάθηκαν ΦΕΚ δημοσιεύτηκαν και προεδρικά διατάγματα υπογράφηκαν και ….δυστυχώς όλα αυτά αναιρέθηκαν . Και αντί Αρχιτεκτονικής …. μας προκύπτουν (στα λόγια ακόμη , γιατί οσονούπω πέφτουν οι νυν ανέξοδα υποσχόμενοι , ενώ οι επόμενοι που ήταν και προηγούμενοι , μάλλον θα αλλάξουν σχέδια δουλέματος της καστοριανής κοινωνίας και αυτοί και θα υποσχεθούν κάποιες άλλες σχολές που και εκείνες δεν θα λειτουργήσουν ποτέ και πάει λέγοντας) τμήματα που ήδη λειτουργούν σαν ΤΕΙ και κάποια άλλα ήσσονος σημασίας ….. ΑΝΘ΄ΗΜΩΝ ΓΟΥΛΙΜΗΣ ….. (Τη φράση «ανθ’ ημών Γουλιμής» τη χρησιμοποιούμε στις ημέρες μας όταν θέλουμε να υποτιμήσουμε κάποιον, να τον υποβαθμίσουμε. Ειπώθηκε από τον Χαρίλαο Τρικούπη, τον Απρίλιο 1895, όταν δεν εκλέχθηκε ούτε βουλευτής και στη θέση του εκλέχθηκε, με διαφορά 4 ψήφων, ο Μιλτιάδης Γουλιμής. Τότε ο μεγάλος πολιτικός διάλεξε την οδό της αυτοεξορίας και απεβίωσε τον επόμενο χρόνο στο Παρίσι.) ΔΟΥΛΕΜΑ ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΘΕΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ – ΟΙ ΠΡΩΗΝ , ΟΙ ΝΥΝ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ….. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !!!!

 6. Προτείνω το 1ο Γυμνάσιο να μην το ακουμπήσει κανείς . Να μένει εκεί σαν κουφάρι – μνημείο ανικανότητας , ολιγωρίας , ανευθυνότητας , επιπολαιότητας , απαξίωσης της τοπικής μας κοινωνίας , ανοησίας , “περιφερειακής συνείδησης χαχαχα” , των μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ κατάργησης της Αρχιτεκτονικής σχολής μας (σχολή φάντασμα) , κρατούντων του πολύπαθου τόπου μας .

 7. Και του χρόνου, Τσιντζιρας !