Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Η Λαϊκή Συσπείρωση Άργους Ορεστικού για τις πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στο “Βοήθεια στο Σπίτι”

Για την απόφαση πρόσληψης μόνιιμου προσωπικού από τον Δήμο στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, ως Λαϊκή Συσπείρωση θέλουμε να κάνουμε τις εξής επισημάνσεις
Θεωρούμε πως η κυβέρνηση για άλλη μια φορά ρίχνει τους εργαζόμενους στην αρένα του ανταγωνισμού ώστε να ξανα-διεκδικήσουν τα αυτονόητα.
Εργαζόμενοι για πάνω από δεκατέρσσερα χρόνια στις ίδιες υπηρεσίες, θα κληθούν να ανταγωνιστούν συναδέλφους τους, για το ποιος θα συνεχίσει να έχει εργασία και ποιος θα πεταχτεί στη δεξαμενή της ανεργίας, μάλιστα χωρίς να αξιολογούνται οι πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό στις συγκεκριμένες δομές.
Οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι μέσω ΑΣΕΠ προσλήφθησαν και με συνεχείς ετήσιες συμβάσεις, παρέχουν αδιάκοπα τις υπηρεσίες τους σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη για όλα αυτά τα χρόνια, καλούνται να εγκαταλείψουν τις συμβάσεις πριν τον χρόνο ολοκλήρωσης τους και να βρεθούν ξεκρέμαστοι με την ελπίδα πως θα τερματιστεί η ομηρία των ανανεούμενων συμβάσεων.
Οι υποσχέσεις για πριμοδότηση τους μόνο καχυποψία προκαλούν, καθώς στην πράξη η αξιολόγηση ξεκινά από μηδενική βάση, αφού ούτε όλα τα χρόνια προϋπηρεσίας τους αναγνωρίζονται και μάλιστα η εμπειρία από τις αντίστοιχες διαδικασίες στις συμβάσεις καθαριότητας, απέδειξαν περίτρανα πως δεν αρκούν οι υποσχέσεις οι οποίες εξανεμίζονται μετά την εκδοση της τελικής απόφασης η οποία άφησε εκτός και τους δεκατρείς εργαζόμενους.
Ο μόνος δρόμος για την επιβίωση είναι να γυρίσουμε την πλάτη στις πολιτικές της εξαθλίωσης και να βάλουμε μπροστά το αίτημα για μια ζωή με δικαιώματα, κόντρα στους τελάληδες του καπιταλισμού, είτε φοράνε ¨αριστερή¨ είτε ¨νεοφιλελεύθερη¨ μάσκα.
 

 

Back to top button