ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

River Party: Ανανεωμένος διαγωνισμός ερασιτεχνικών συγκροτημάτων με ψηφοφορίες και Live εμφανίσεις! (όλες οι πληροφορίες)

Διαγωνισμός ερασιτεχνικών συγκροτημάτων διοργανώνει το River Party. Αρχικά ο διαγωνισμός θα γίνει με ψηφοφορία στο Facebook και ψηφοφορία επιτροπής. Όσα γκρουπς περάσουν στα τελικά θα διαγωνιστούν σε διήμερο μαραθώνιο Live, Δευτέρα 29 Ιουλίου και την Τρίτη 30 Ιουλίου.

Η διαδικασία του διαγωνισμού είναι η εξής:

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ( .… – Παρασκευή 31/5)
Από σήμερα ……………………… μέχρι και την Παρασκευή 31 Μαΐου, οι ενδιαφερόμενοι δηλώνετε συμμετοχή στέλνοντας mail στο (μέιλ river party) με θέμα “Συμμετοχή στον Διαγωνισμό των ερασιτεχνικών σχημάτων του 41ου River Party”.
Στο e-mail σας πρέπει να αναφέρετε το εξής: “Ως εκπρόσωπος του συγκροτήματος δηλώνω ότι επιθυμώ να συμμετάσχω στο μουσικό διαγωνισμό που διοργανώνεται στα πλαίσια του 41ου River Party και αποδέχομαι τους όρους και προϋποθέσεις του διαγωνισμού. Σε περίπτωση πρόκρισης στην τελική φάση (live contest) του διαγωνισμού, το συγκρότημα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει με ζωντανές εκτελέσεις υλικού δικής του πνευματικής ιδιοκτησίας”.
Κάτω από αυτό συμπληρώνετε με τα παρακάτω 2 στοιχεία:
BAND NAME & FACEBOOK PAGE LINK.

FACEΕΒΟΟΚ FAN POLL & VOTING (1/6 – 30/6)
Το Σάββατο 1 Ιουνίου θα αναρτηθεί στη σελίδα του River Party ένα σχετικό FB poll, με όλες τις συμμετοχές που πληρούν τις προϋποθέσεις (δικό τους original υλικό, δυνατότητα συμμετοχής στο live contest, κλπ) και θα κοινοποιηθεί το link με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ψηφίζουν το συγκρότημα της προτίμησης τους. Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου, οπότε και θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα της, τα οποία θα προσμετρήσουν κατά 70% στην τελική επιλογή.

ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ (10/7 – 17/7)
Με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης της online ψηφοφορίας, οι curators του event θα ψηφίσουν με τη σειρά τους, με την έκαστη ψήφο να προσμετρείται με 10% στην τελική κατάταξη, η οποία καταγράφεται και ανακοινώνεται την Πέμπτη 18 Ιουλίου. Επίσης διενεργείται η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης των συγκροτημάτων την ημέρα του live contest.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ LIVE CONTEST (18/7) & ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ανακοινώνονται οι νικητές της ψηφοφορίας, μαζί με τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του live contest που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του 41ου River Party την Δευτέρα 29 Ιουλίου και την Τρίτη 30 Ιουλίου. Eπίσης ανακοινώνεται ο παρουσιαστής του live contest, η σύσταση της κριτικής επιτροπής και η σειρά εμφάνισης των συγκροτημάτων που έχει προκύψει από κλήρωση. Σε αυτό το χρονικό σημείο καλούνται οι finalists να προσκομίσουν τα tech-riders & να διευθετήσουν όλες τις σχετικές τεχνικές λεπτομέρειες, όπως και να δηλώσουν ενδεχόμενο κώλυμα, ώστε να ειδοποιηθούν οι αντίστοιχοι επιλαχόντες.

LIVE CONTEST (29/7 – 30/7)
Την Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Ιουλίου και εντός του χώρου διεξαγωγής του River Party θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση (live contest) του διαγωνισμού ενώπιον κριτών και κοινού. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 13:00-00:00 και τις δύο μέρες και όλοι οι συμμετέχοντες θα παίξουν με τον ίδιο ηχητικό εξοπλισμό και τον ίδιο έμπειρο ηχολήπτη χωρίς soundcheck. Κάθε συγκρότημα θα έχει συνολικά 30’ στη διάθεση του (και 15’ για set-up/linecheck) για να παρουσιάσει δικά του κομμάτια (όχι διασκευές). Οι χρόνοι θα τηρηθούν αυστηρά και τα κριτήρια επιλογής με τα οποία θα καλούνται να βαθμολογήσει η 5μελής κριτική επιτροπή (που θα απαρτίζεται από επιφανείς καλλιτέχνες και παράγοντες της μουσικής βιομηχανίας) είναι τα εξής τέσσερα (με 20% συμμετοχή έκαστο στην τελική βαθμολογία):
• Σύνθεση
• Τεχνική
• Σκηνική παρουσία και
• Ευελιξία προσαρμογής στις συνθήκες live.
Με επιπλέον 20% θα προσμετρηθούν τα αποτελέσματα του online voting που θα έχει προηγηθεί ώστε να επιβραβευθούν οι μέχρι στιγμής δημοφιλέστεροι και να προκύψουν τα τελικά αποτελέσματα και οι νικητές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΗΤΩΝ & ΕΠΑΘΛΑ (29/7 – 30/9)
Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει μετά το πέρας της διαδικασίας και θα ανακοινωθεί στον ίδιο χώρο από τον παρουσιαστή.

• 3η θέση: Θέση στο line-up της κεντρικής σκηνής του River Party (1/8)
• 2η θέση: Θέση στο line-up της κεντρικής σκηνής του River Party (2/8)
• 1η θέση: Θέση στο line-up της κεντρικής σκηνής του River Party (3/8)

 

 

 

 

Back to top button