Κόσμος

Η Nokia παρουσίασε «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο με πέντε κάμερες (βίντεο0

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά πέντε οπίσθιες κάμερες διαθέτει το νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο Nokia 9 PureView, που η εταιρεία παρουσίασε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

   Το νέο smartphone συνδυάζει τις εικόνες που τραβάνε ταυτόχρονα οι πέντε κάμερες για να δημιουργήσει την καλύτερη δυνατή φωτογραφία, η οποία περιέχει λεπτομέρειες που αλλιώς θα χάνονταν. Το τηλέφωνο μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες με συνολική ανάλυση έως 240 μεγαπίξελ, σύμφωνα με την εταιρεία.

Κάθε μία από τις πέντε κάμερες έχει ανάλυση 12 μεγαπίξελ και όλες μαζί συμπληρώνονται από έναν αισθητήρα υπέρυθρου φωτός. Οι δύο κάμερες είναι έγχρωμες και οι άλλες μονόχρωμες, κάτι που τους επιτρέπει να συλλαμβάνουν σχεδόν τριπλάσιο φως. Ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, η συσκευή επιλέγει μία από τις έγχρωμες λήψεις ως την κύρια εικόνα και προσθέτει λεπτομέρειες από τις λήψεις των υπόλοιπων καμερών.

Οι συσκευές της Nokia φέρουν το εμπορικό σήμα της, αλλά κατασκευάζονται από τη φινλανδική εταιρεία HMD Global που ιδρύθηκε το 2016. Η τιμή εκκίνησης του Nokia 9 PureView ορίστηκε στα 699 δολάρια, σύμφωνα με το BBC.

Το νέο μοντέλο της Nokia βασίζεται σε τεχνολογία που είχε αναπτύξει η νεοφυής εταιρεία Light της Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια, όταν το 2017 είχε παρουσιάσει το τηλέφωνο L16 με 16 κάμερες, αλλά το οποίο δεν είχε καλή πορεία στην αγορά λόγω τεχνικών προβλημάτων στη λήψη των φωτογραφιών. Η Light προ ημερών ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται και με τη Sony, σε μια προσπάθεια να προσφέρει την τεχνολογία της σε περισσότερους κατασκευαστές smartphones.

ΑΠΕ

Back to top button